Treffers 'bevrijding' voor Maher: "Fantastisch moment voor hem"

FC Twente wist dinsdagavond in de TOTO KNVB Beker met 3-1 te winnen van SC Cambuuur, waardoor het in de halve finale van de beker staat. De grote uitblinker aan Twentse zijde was Adam Maher, die zijn ploeg met twee wonderschone treffers zijn ploeg langs de Jupiler League-ploeg.

Allereerst schoot Maher vanaf de rand van de zestien een vrije trap in de kruising en later liet de middenvelder doelman Erik Cummins kansloos met een kiezelhard schot van afstand. Trainer Gertjan Verbeek heeft in de tweede helft genoten van zijn pupil. "Twee keer fantastisch ingeschoten", aldus Verbeek in gesprek met FOX Sports.

[google]De oefenmeester denkt dat de treffers goed zijn voor het zelfvertrouwen van de middenvelder. "Dat laat wel zien dat hij nog steeds bepaalde kwaliteiten heeft. Bij de derde goal heeft die keeper heeft de bal alleen maar horen suizen. Een fantastisch moment voor Maher, een bevrijding."

Toch begon de creatieve middenvelder matig aan de wedstrijd volgens Verbeek. "Ik vond hem in de eerste helft nog slordig, te pielerig in de kleine ruimte. In de tweede helft begon hij wat meer te spreiden", besluit hij.