Connect with us

FC Twente Nieuws

Tubantia verdedigt keuze om ‘gediscrimineerde’ Ugur een podium te geven

Published

on

Ugur-Zevfi-vlogger-jeugdtrainer-fc-twente-2019

De Tubantia kreeg afgelopen week extra veel kritiek te verwerken na het plaatsen van het artikel over Ugur Zevfi. De 32-jarige jeugdtrainer werd eerder dit jaar ontslagen door de club, maar hield daar een slecht gevoel aan over. Sterker nog hij denkt dat zijn ontslag te maken heeft met zijn afkomst en drukt FC Twente daarmee in de discriminatie / racisme hoek.

FC Twente kon zich totaal niet vinden in de woorden van Ugur en kwam met een duidelijk statement. "Wij distantiëren ons in alle opzichten van het verhaal van Ugur Zevfi en betreuren het dat hij dit gevoel heeft. We willen een club zijn die middenin de samenleving staat en die er is voor alle kleuren en culturen, voor iedereen."

Ugur en de Tubantia kregen bakken met kritiek over zich heen nadat het artikel was gepubliceerd. Mensen waren boos op Ugur omdat hij op deze manier de club beschadigde. Ook was er kritiek op de schrijver van het artikel en de krant zelf. Waarom een gefrustreerde oud-werknemer een dergelijk podium bieden? Een aantal lezers besloot zelfs hun abonnement op te zeggen.

Vandaag legt Paul Berkhout, adjunt-hoofdredacteur van de TC Tubantia, uit waarom de krant Ugur een podium heeft gegeven terwijl de redactie er zelf van overtuigd was dat racisme bij FC Twente niet speelt.

"Waarom verdient 'dat rare gevoel' van Ugur dan toch zo'n podium? Omdat we als krant bij dit onderwerp altijd veel redenen weten te bedenken om erover te zwijgen. Maar dat het veel belangrijker is om te kijken naar de argumenten om er juist wel over te schrijven. Het gevoel van Ugur is niet verzonnen, het bestaat. En vermoedelijk lopen er in deze regio veel mensen rond die menen dat ze anders worden behandeld door hun afkomst of kleur."

"Als krant willen we middenin dit maatschappelijke debat staan. Door een verbindende schakel te zijn tussen partijen, zonder daarbij zelf partij te kiezen. Dat leidt soms tot ongemakkelijke discussies en moeilijk te staven beweringen. En het leidt tot kritiek van lezers die zich ergeren aan het gemak waarmee iemand in de rol van slachtoffer kruipt."

"Maar, zoals een bekend Twents gezegde luidt: vaak ben je te bang. Wie de moed heeft om over zijn gevoelens te praten, is geen slachtoffer. Integendeel. Ugur Zevfi verdiende een podium omdat we in deze tijd onze gevoelens moeten delen, zodat we elkaar beter leren begrijpen."

21 Comments

21 Comments

 1. H

  14 juli 2020 at 21:24

  Wat een slechte krant om hier een podium te voor te bieden.
  Als Twente zou discrimineren zou deze man ook nooit zijn aangenomen. Echt wat een slechte krant zoveel mogelijk leden nu direct het abonnement opzeggen bah wat een waardeloze krant voor mij nooit meer.

 2. Supporter

  14 juli 2020 at 01:33

  het is kennelijk dus inderdaad zo dat de tctubantia helaas dezelfde niet objectieve toon heeft gekozen als ten voorde. Verhalen uit de lucht gegrepen, trainers zwart gemaakt, lekker de voetballeaks gepubliceerd. En als twente een keer succesvol is weer vooraanstaan. Dacht het niet. Opzeggen mensen. Laat ze het maar voelen.

 3. Stef

  12 juli 2020 at 10:21

  Tubantia zoekt gewoon Hot-News om oplages of klicks te genereren. Tegenwoordig gaat het niet meer om de waarheid. Dan moeten ze namelijk hoor- en wederhoor toepassen en dat kost te veel geld. Bovendien werken er tegenwoordig alleen maar journalisten op free-lance basis of het zijn stagiaires. Daarmee graven de dagbladen en nieuwsrubrieken hun eigen graf. Geld regeert i.p.v. waarheid. Als ze iemand een podium geven omdat hij een bepaald gevoel heeft, kunnen ze iedereen gaan interviewen. Als ik een bepaald gevoel heb ga ik naar het toilet.

 4. octo

  12 juli 2020 at 01:43

  Tubantia

  echt dat er nog mensen zijn die uberhaupt nog een krant lezen terwijl alle nieuws gratis op internet te lezen is, en dan zoek ik de Journalisten zelf uit, verschrikkelijke zwakke krant geworden, en dan vooral door die neppers van LTV en F.W. donder a.u.b op naar Galmeloooo, en ga erve Calimero bekritiseren.

 5. Rene

  11 juli 2020 at 22:10

  Dit is toch de krant waar Ten Voorde ook zijn kutstukjes schrijft?

  • twente forever

   12 juli 2020 at 09:13

   Ja dat klopt helemaal ,de zelfbenoemde clubwatcher annex beunhaas !

 6. Ank

  11 juli 2020 at 21:37

  Er wordt niet langer gekeken naar de waarheid, maar elke situatie wordt aangepakt om het probleem in stand te houden of zelfs te vergroten.
  Jammer dat TC Tubantia hier een podium aan wil geven en de behoefte lijkt te voelen om op deze manier ook zelf in de publiciteit te komen.
  Voor mij is het abonnement klaar, ik kan mij niet vinden in het voeden van deze maatschappelijke discussie.

  • John

   12 juli 2020 at 11:06

   Helemaal mee eens. Ik ga ook mijn abonnement opzeggen!

 7. aks

  11 juli 2020 at 15:26

  Paul Berkhout je hebt een kop die je afkomst uitstraalt, ergens tussen Hoorn en Scharwoude, waarom je bemoeienis met FC Twente, daar is geen discriminatie, bemoei je met je Noord Hollandse afkomst.
  Wat moet je hier eigenlijk, hoe kunnen ze nou zo dom zijn om jou ass. Hoofdredacteur te maken.

 8. twente forever

  11 juli 2020 at 15:24

  Tubantia staat erom bekend dat ze te pas en te onpas Twente de grond in trappen > Voorbeelden te over: Leon ten V als de grote boosdoener ,Fardau W.
  en zo zijn er nog meer .Voor mij was dat de reden om die schijtkrant jaren geleden al af te zeggen .

 9. Ruud

  11 juli 2020 at 14:52

  Objectiviteit vraagt om hoor en wederhoor. Blijkbaar ging het hier enkel om hoor. Men had het verhaal van 2 kanten moeten beschrijven ipv enkel van de jeugdtrainer. Zo blijft het een eenzijdig verhaal dat beschadigend kan werken.
  Jammer gemiste kans.

 10. robbert

  11 juli 2020 at 13:08

  Zo gemakkelijk vooral in deze tijd het woord ‘discriminatie’ gebruiken. En zeker zonder enig bewijs het hebben over gevoel. Moet een krant niet een objectief medium zijn en niet een platform voor gefrustreerde mensen, die willen natrappen naar hun ex-werkgever? Redactie: gebruik je verstand en loop niet achter deze hype aan. Als er echt sprake is van discriminatie, dan moet je er over schrijven. Maar mensen, die het moeilijk hebben, heb je in alle kleuren en maten van de bevolking. Maar ja, de een zoekt het (meestal terecht) bij zichzelf en haalt er motivatie uit en de ander (zoals deze meneer Ugur) wijst graag naar de ander en plakt daar een gemakkelijk excuus (discriminatie) op. Bah.

 11. aks

  11 juli 2020 at 12:21

  Tubantia redactie, vraag het eerst eens aan al die andere jeugd trainers, vraag het aan de ouders van al die allochtone spelertjes die FC Twente heeft geselecteerd

 12. aks

  11 juli 2020 at 12:17

  Ik zeg alles van deze krant op een krant die onwaarheden en leugens vermeld

 13. aks

  11 juli 2020 at 12:14

  Daar komt Tubantia weer om de hoek kijken, de aso vereniging van hengelo, een vereniging die altijd denkt, wij zijn goed, wij doen nooit wat, de spelers doen nooit wat, de trainers zijn correct tubantia vrouwen zijn ook onschuldig en de kinderen doen ook nooit wat, . . .
  maar ze doen het wel, ze misdragen zich allemaal, deze enorme kut vereniging heeft geen normen en waarden en bekijkt alles door een rose bril.
  Nu zelf heb ik jaren bij FC Twente rondgelopen, nooit heb ik iets gemerkt van discriminatie, ook niet dat Ugur werd gediscrimineerd, niet door colega’s, niet door ouders van spelertjes en ook niet door bestuurs leden. hij liegt gewoon zoals het gedrukt staat op zijn voorhoofd staat geschreven ik ben een leugenaar.

 14. Henk

  11 juli 2020 at 12:01

  Als belangstellend volger van FC Twente en woonachtig onder de rook van Heerenveen, een nuchtere noordelijke pensionado vind ik het, zeker in deze tijd, goed dat deze jeugdtrainer een podium krijgt. Vervolgens vorm ik mij een mening en daarbij is het voor mij finish. Al jarenlang is FC Twente bezig met het opkomen van minderheden, scoren in de wijk, dus voor mij is het klaar.

 15. Wim

  11 juli 2020 at 12:00

  Zwakke uitleg van deze adjunct-hoofdredacteur. In het kort zegt hij dat het nu hotnews is, dat het daarom een podium is gegeven. Wat een meeloper. Vroeger vond hoor en wederhoor nog wel eens plaats bij een journalist. Maar nu wordt alles opgekalkt.

 16. Twentesupport

  11 juli 2020 at 11:57

  Wat een KUT excuus (uitleg).
  Dit was gewoon een artikel dat meedeinst op de DISCRIMINATIE HYPE van nu…
  Dus puur voor eigen gewin van de krant.
  Kortom een hele makkelijke en goedkope manier van scoren(over de rug van FC Twente).

  Het niveau van de krant wordt er al tijden niet beter op en dit was de druppel.
  Mijn abonnement maar opgezegd (hier betaal ik niet voor).

 17. maks548

  11 juli 2020 at 11:55

  Doe eens een maal lief Tubantia en zoek Heracles eens als slachtoffer, we hebben mij dunkt al genoeg ellende gehad de laatste jaren.

 18. Harry

  11 juli 2020 at 11:47

  Als ik een gebroken teen heb dan zetten ze het ook in de krant denk ik…..

  Belachelijk dat een krant zo’n onzin zo’n grote pagina geeft en onnodig een werkgever in kwaad daglicht stelt!!!

  Ik zeg de krant op!!!

 19. Gerben

  11 juli 2020 at 11:41

  Wat een kutkrant

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

joel-drommel-teleurgesteld-fc-twente-az-2020-2021-grolsch-veste joel-drommel-teleurgesteld-fc-twente-az-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal11 uur ago

Drommel betaalde na conflict duizenden euro’s aan vorige zaakwaarnemer

Niet alle spelers blijven hun hele carrière gebonden aan dezelfde zaakwaarnemer. Ook Joël Drommel wisselde al eens van makelaar. De...

rkc-fc-twente-banner-supporters-matchday rkc-fc-twente-banner-supporters-matchday
Eerste elftal12 uur ago

RKC-FC Twente: de meest opvallende feiten en cijfers

FC Twente neemt het op eerste Hemelvaartsdag op tegen RKC. De Tukkers maken nog een minimale kans op het behalen...

logo-fc-twente-trainingscomplex-2020 logo-fc-twente-trainingscomplex-2020
Eerste elftal12 uur ago

FC Twente en Heracles eisen upgrade op toekomstig talentencomplex

In Hengelo zullen FC Twente en Heracles hun talenten in de toekomst groot willen gaan brengen op Sportpark Veldwijk. De...

frank-wormuth-trainer-heracles-almelo frank-wormuth-trainer-heracles-almelo
Eerste elftal13 uur ago

Wormuth: “FC Twente heeft op papier de makkelijkste tegenstanders”

FC Twente maakt nog een minimale kans op de play-offs voor Europees voetbal. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt...

joel-drommel-nederlands-elftal-oranje-debuut-2020 joel-drommel-nederlands-elftal-oranje-debuut-2020
Eerste elftal13 uur ago

Drommel rekent niet op EK: “Ik zat er de vorige keer al niet bij”

Komende vrijdag maakt bondscoach Frank de Boer de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekend. Joël Drommel wist...

queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021 queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021
Eerste elftal13 uur ago

Menig keert terug in de basis: “Queensy is bij ons een basisspeler”

FC Twente neemt het komende donderdag op tegen RKC. Waar de Waalwijkers nog bang zullen zijn voor degradatie, hebben de...

orlando-engelaar-speler-fc-twente orlando-engelaar-speler-fc-twente
Eerste elftal20 uur ago

Throwback: Engelaar schiet FC Twente in slotfase langs RKC

FC Twente gaat donderdagavond in de eredivisie op bezoek bij RKC Waalwijk. De thuisploeg vecht tegen directe degradatie en FC...

wout-brama-danilo-fc-twente-pec-zwolle-2020-2021 wout-brama-danilo-fc-twente-pec-zwolle-2020-2021
Eerste elftal21 uur ago

Schoonfamilie Brama voert de druk op: “Dat is alleen maar mooi”

FC Twente heeft op papier nog een kans om de laatste ticket te bemachtigen voor deelname aan de Europese playoffs....

rkc-fc-twente-banner-supporters-matchday rkc-fc-twente-banner-supporters-matchday
Eerste elftal21 uur ago

LET OP! RKC – FC Twente alleen LIVE te zien via ESPN Watch

Donderdagavond staat de voorlaatste speelronde van het eredivisieseizoen 2020-2021 op het programma. De kampioen en de bekerwinnaar zijn al bekend,...

youri-mulder-fc-twente-assistent-enschede youri-mulder-fc-twente-assistent-enschede
Eerste elftal1 dag ago

Samenwerking tussen FC Twente en Schalke 04? “Ik zou dat fantastisch vinden”

Het is algemeen bekend dat de supporters van FC Twente en FC Schalke 04 goed met elkaar overweg kunnen. Schalke...

Advertisement