Tukkers vallen in de prijzen: "Gespeeld met een groot hart"

Zilver voor een tweetal spelers van FC Twente. Hidde Ter Avest en Joël Drommel zijn met Oranje onder 20 als tweede geëindigd op het vierlandentoernooi in Engeland. Met Dwight Lodeweges aan het roer speelden de jonge voetballers gisteren met 2-2 gelijk tegen buurman Duitsland. Na strafschoppen waren het de Nederlanders die zegevierden.

Hidde Ter Avest mocht in de basis starten bij Oranje onder 20, doelman Joël Drommel kwam niet aan spelen toe. De Nederlanders kwamen na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong tegen de Duitsers, maar niet veel later lag ook de gelijkmaker in het doel. De ploeg uit Duitsland zette Oranje onder 20 zelfs even op achterstand door een doelpunt in het begin van de tweede helft.

[google] Zo'n vijftien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Oranje alsnog op gelijke hoogte waarna de verlenging geen uitkomst bood. De strafschoppen bezorgden Nederland uiteindelijk de felbegeerde winst. "We hebben geweldig gespeeld en een heel mooi niveau gehaald", aldus Dwight Lodeweges in gesprek met RTV Oost.

De oefenmeester is dan ook erg trots op zijn team en hij weet dat hij op ze kan bouwen. "We hebben net als tegen de VS weer een achterstand omgebogen en gespeeld met een groot hart. Als je ziet hoe gedreven die jongens zijn… dat is gewoon genieten. En het doet je afvragen waar hun plafond ligt. Als voetballer heb je vertrouwen nodig en door dit soort potjes bouw je dat vertrouwen wel op, hoor. Het was echt genieten." besluit hij.