Twente Insite

FC Twente Nieuws

‘Tukkers’ vechten voor hun kansen in Portugal

‘Tukkers’ vechten voor hun kansen in Portugal

Met het contracteren van Luc Castaignos en Douglas Franco Teixeira is Sporting Portugal dit seizoen twee oud-Tukkers rijker. Met de komst van de twee Nederlanders staat de teller van de Portugese topclub nu op drie, inclusief het Twents goudhaantje van 2010 Bryan Ruiz, die al sinds de zomer van 2015 onder contract staat bij de club uit de Portugese hoofdstad.

Sporting Portugal heeft sinds het aantrekken van Bryan Ruiz een Twents tintje. Sinds afgelopen zomer hebben ook mede-kampioen Douglas en oud-Twente-spits Castaignos zich bij de selectie van Sporting gevoegd. Douglas en Ruiz speelde ruim twee jaar samen en waren onderdeel van het kampioensteam van FC Twente in 2010. Daarnaast pakten ze samen nog een beker en twee keer de Johan Cruijf schaal. Castaignos speelde bij FC Twente niet samen met Ruiz en slechts één jaar samen met Douglas.

Bryan Ruiz

Bryan Ruiz werd in 2015 door Fulham verkocht aan Sporting CP. De Costa Ricaan had er zware jaren op zitten bij de club uit Londen, maar veroverde desondanks toch al snel een basisplaats in Portugal. Ruiz speelde in de Portugese competitie in anderhalf jaar tijd 64 wedstrijden waarin hij 10 keer scoorde en 21 assists afleverde. In de Champions League speelt de bij Sporting geworden schaduwspits dit seizoen alle wedstrijden waarin hij eenmaal scoorde en één assist afleverde.

Luc Castaignos

Luc Castaignos kwam afgelopen zomer over van Eintracht Frankfurt. Dit deed hij gelijktijdig met collega Bas Dost die hem nu uit de basis houdt. De centrumspits heeft het zwaar in Portugal maar laat het er niet bij zitten. Zo speelde Castaignos voor het eerst in de basis in de Champions League wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Tot dusver speelde Castaignos 8 wedstrijden in alle competities voor Sporting, maar tot een doelpunt kwam het nog niet.

Douglas Franco Teixeira

Dan de laatste van de drie: Douglas Franco Teixeira. De Braziliaan maakte jarenlang naam in het rood van FC Twente. Deze kiezelharde verdediger vertrok in 2013 naar het Russische Dinamo Moskou en kwam vervolgens via Trabzanspor terecht in Portugal. Douglas kende een lastig begin bij Sporting. Hij was niet fit en werd tot voor kort vaak buiten de selectie gelaten. Ondanks alles vocht Douglas zich terug. De laatste weken van 2016 verving hij de geblesseerde Semedo en vanaf dat moment zat Douglas voor het eerst weken achtereen bij de selectie. Hij startte zelfs driemaal in de basis. Het is aan de tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan zelf om deze lijn nu door te trekken.

Sporting kent vooralsnog een teleurstellend seizoen. De ploeg die afgelopen seizoen op slechts twee punten eindigde van huidig landskampioen Benfica staat momenteel op een vierde plek. Benfica is ook dit jaar weer de koploper en heeft een voorsprong van maar liefst acht punten op Sporting. Tweede staat het FC Porto van voormalig FC Twente aanvaller Jesus Corona. Verrassende derde is Braga dat evenveel punten heeft als Sporting, maar een beter doelsaldo heeft.

Reacties

  1. Tukkerpower zegt:

    Portugal en tukkers is geen geslaagde combinatie, tenminste dat zei Jan Smit………….

  2. Oeps, ik zie nu dat het ook in het stukje zelf staat.
    Sorry!

  3. De Braziliaan Douglas is volgens mij geen Braziliaan maar een Nederlander. Heeft zich toen hij nog bij Twente speelde laten ombouwen omdat hij graag in Oranje wilde spelen.

Laat wat van je horen

*