Turkije maakt korte metten met Finland, Ünal dichtbij treffer

Het nationale elftal van Turkije heeft gisteren met invaller Enes Ünal op zeer makkelijke wijze korte metten gemaakt met tegenstander Finland. Na slechts dertien minuten stonden de Turken al op een fraaie 2-0 voorsprong, wat tevens de eindstand bleek te zijn. Beide treffers werden gemaakt door Aanvaller Cenk Tosun van Besiktas.

[google] Gedurende de eerste helft was het vooral Turkije dat de aanval zocht en druk zette, in de tweede helft liet de thuisploeg zich wat inzakken en kregen de Finnen wat meer ruimte. Gevaarlijk werd het niet voor de Turken, die in de slotfase de doelpuntenmaker lieten vertrekken voor Enes Ünal van FC Twente. De huurling van Manchester City dacht de voorsprong zelfs nog even uit te breiden, maar de kopbal van de Turk belandde op de lat.

Door de overwinning van Turkije op Finland doet de ploeg van Enes Ünal goede zaken op weg naar het WK in Rusland. De Turken staan nu op acht punten uit vijf wedstrijden en delen een gezamenlijke derde plaats op de ranglijst samen met Oekraïne. Koploper Kroatië heeft dertien punten op zak en nummer twee IJsland heeft er tien. Het Kosovo van Bersant Celina blijft hekkensluiter door de nederlaag tegen IJsland en doet het even slecht als Finland, dat ook slechts één punt heeft weten te bemachtigen gedurende deze WK kwalificatie.