Tweede overwinning FC Twente een feit!

Vanmiddag stond het competitietreffen tussen FC Twente en NEC op het programma. In de eigen Grolsch Veste ontvingen de Tukkers het verrassend goed presterende NEC dat ook vanmiddag liet zien een geduchte tegenstander te zijn. Het werd een matige wedstrijd, maar FC Twente wist wel de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Een belangrijke overwinning want FC Twente nam afscheid van de gehekelde 16e plek dat deelname aan de nacompetitie verplicht.

FC Twente opende furieus en Ede deed zichzelf tekort door in de 3e minuut een 100% kans niet te benutten. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje na een geweldige actie van Hakim Ziyech. Het was een korte storm want FC Twente liet de teugels al snel weer wat vieren. Toch bleef het de bovenliggende partij.

Toch kreeg ook NEC, dat loerde op de foutjes bij FC Twente, ook kansen. In de 18e minuut was het even billenknijpen toen Bijen een afstandsschot op het laatste moment van richting veranderde. De kans kwam voort uit knullig verdedigen van Schilder die niet veel later moest worden gewisseld vanwege een blessure. Ondanks de aanvallende intenties van FC Twente werden er ook veel fouten gemaakt. Uiteindelijk bleef het tot de thee 0-0.

Net als in de eerste helft begon FC Twente wederom fel. Het leidde al na 90 seconden tot gevaar. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Ziyech die de bal van twintig met net voorbij de tweede paal zag schieten. Ook dit keer bleef het bij een plaagstoot want na de kans daalde het niveau drastisch. In de 65e minuut haalde Hake de zwakste schakel van het veld. Olaitan werd vervangen door Manchester City huurling Thomas Agyepong. Ook werd tegelijkertijd de nog altijd niet in vorm verkerende Gutierrez vervangen door Jelle van der Heyden.

De wissels deden hun werk want twee minuten later stond de 1-0 op het scorebord. Peet Bijen scoorde de 1-0 (Video, klik hier) uit een corner van Hakim Ziyech. De bal werd onderweg nog aangeraakt door invaller Agyepong die enkele seconde daarvoor zelf de score had kunnen openen. Zijn inzet werd gekeerd en leverde de uiteindelijke corner op. [google]

In de 72e minuut was het Mokotjo die NEC afhield van de 1-1. Met een gewaagde tackel voorkwam hij dat de vrijstaande aanvaller van NEC de bal achter Drommel kon werken. NEC voerde de druk op en FC Twente liet de bezoekers komen. In de 82e minuut was daar bijna de gelijkmaker toen invaller Rayhi de paal raakte. Het bleef billenknijpen tot in blessuretijd, maar FC Twente wist de belangrijke drie punten binnen te halen!