Twente-aanvaller in Elftal van de Week: "Leuk dat hij zo goed terugkomt"

FC Twente kreeg volgens de eigen spelers te weinig in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Tukkers kwamen al binnen twee minuten op een 1-0 voorsprong en kregen daarna via Misidjan en Van Wolfswinkel twee grote kansen om de score uit te breiden. Toch stond het bij rust 2-1 voor de thuisploeg en dit was tevens de eindstand.

Hilgers en Pröpper balen flink van de nederlaag die naar hun inzicht totaal onnodig was. FC Twente voetbalde goed en had ook de nodige pech door meerdere keren de lat te raken. De aanvallers speelden ook een prima wedstrijd en dat leverde voor Cerny een plek op in het Elftal van de Week van de Telegraaf.

Deze week is het oud-international Rinus Israel die het Elftal van de Week samen mocht stellen. Ook was er plek voor Heerenveen-verdediger Milan van Ewijk. Hij ging in de fout bij de 1-0 van FC Twente, maar herstelde zijn fout door de gelijkmaker te scoren.

"Vaclav Cerny van FC Twente vond ik erg dreigend tegen SC Heerenveen, net als zijn collega Virgil Misidjan aan de andere kant", aldus ijzeren Rinus. "Twente had er zeker in de eerste helft veel meer uit moeten halen tegen Heerenveen. Daar mocht nog wel een goaltje bij. Maar zij lieten zien tot leuke dingen in staat te zijn en het is leuk dat die jongen na een zware blessure zo goed terugkomt.”