FC Twente – De Graafschap 2010 – 2011

De eerste ontmoeting tussen FC Twente en De Graafschap werd gespeelt op zondag 17 Februari 1974 en eindigde in een 7 - 0 overwinning voor de Tukkers. Hier kun je natuurlijk niets mee, echter weten we wel dat De Graafschap in Enschede nog nooit heeft gewonnen. De wedstrijd op zaterdag 4 december 2010 werd gespeelt in een niet al te warme Grolsch Veste maar dat schijnt normaal te zijn voor de tijd van het jaar.

FC Twente speelde aardig en kwam ook verdient op voorsprong door een vrije trap van Theo Janssen in de 8e minuut. Na het doelpunt ging het tempo naar beneden, en gingen de Twente spelers meer naar achteren dan naar voren spelen.Landzaat en De Jong moesten het ontbreken van Bryan Ruiz opvangen, en na het doelpunt kwam het toch duidelijk naar boven dat dit aanspeelpunt ontbrak. Een slordige bal van verdediger Douglas bracht FC Twente bijna nog in de problemen echter bleef het in de eerste helft bij een 1-0 tussenstand.

De Tweede helft begon zoals de eerste helft, langzaam en soms "slaapverwekkend". Na een aktie van Marc Janko kreeg FC Twente een vrije trap en was het opnieuw Theo Janssen die hier geen problemen mee had en met een prachtig geplaatst schot het 2e doelpunt voor FC Twente tegen De Graafschap liet aantekenen. Poepon maakte nog een afgekeurd buitenspel goal voor De Graafschap in de 85ste minuut van de reguliere speeltijd! De eindstand bleef echter steken op 2-0, en FC Twente kan zich opmaken voor de laatste Champions League wedstrijd tegen de Spurs in het seizoen 2010-2011.

Foto's FC Twente - De Graafschap

Onze dank gaat uit naar Natascha van Maanen, Dolf Ruesink, Proshots, supp. ver. Ootmarsum en onze Twitter vrienden ter plaatse!
[nggallery id=130]

Samenvatting/Videos FC Twente - De Graafschap

[morfeo_video 27 /]

Statistieken FC Twente - De Graafschap

FC Twente - De Graafschap 2-0 (1-0), Scoreverloop 08’ Janssen 1-0, 69’ Janssen 2-0

Scheidsrechter: Danny Makkelie, Toeschouwers: 23.500, Gele kaarten: Brama (FC Twente).

Opstelling FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Bengtsson, Brama, Landzaat (80’ Tiendalli), Janssen (90+2' Leugers), Chadli, Janko, De Jong (87’ Bruggink).

Opstelling De Graafschap: Waterman, Wormgoor, Saeijs, Fränkel, Jungschläger, Poepon, Hersi (80’ Kujala), De Ridder (75’ Bargas), Meijer, Broekhof, Rose (73’Overgoor).