Nieuws

FC Twente - De Graafschap (4-0) 2011-2012

FC Twente - De Graafschap (4-0) 2011-2012

FC Twente heeft op 6 November 2011 met duidelijk verschil gewonnen van De Graafschap. In de Grolsch Veste in Enschede werden de zeer defensieve Doetinchemmers met 4-0 verslagen. Twente was de veel betere ploeg en dat kwam vijf minuten voor rust tot uitdrukking door de 1-0 van Wisgerhof. Na een uur was het duel in feite al beslist door de 2-0 van Luuk de Jong.

Doordat AZ thuis won van Ado Den Haag met 3-0 en Ajax uit tegen FC Utrecht met 6-4 ten onder ging blijft FC Twente samen met PSV de eerste achtervolgers van AZ Alkmaar.

Dezelfde opstelling tegen De Graafschap

FC Twente speelde in dezelfde samenstelling als enkele dagen eerder op Europees niveau tegen Odense (3-2). Marc Janko ontbrak opnieuw wegens een blessure. Leroy Fer, tegen de Denen goed voor de beslissende treffer, begon weer op de bank.

Fotoreportage FC Twente - De Graafschap 4-0

[nggallery id=278]

Pas 5 minuten voor rust kwam FC Twente op voorsprong. Peter Wisgerhof, uitgerekend de centrale verdediger, tikte de bal bij de 'tweede' paal binnen na een bekeken voorzet van Wout Brama. Het was de beloning voor een overwicht dat eigenlijk gedurende de hele eerste helft stand hield.

De Graafschap was er slechts een keer uitgekomen. Uitgerekend 1 minuut voor de openingstreffer brak Rydell Poepon door. De Doetinchemse spits liep weg bij Douglas en kwam alleen voor doelman Nikolai Michailov. Hij schoof de bal net naast het Twentse doel.

Verder was de bal vooral in het bezit van FC Twente. De beste kans was voor Nacer Chadli, die enkele meters voor het doel echter tegen keeper Yves De Winter aanschoot. Een schot van Emir Bajrami stuitte eveneens op De Winter. Verder zag Luuk de Jong een kopbal net naast gaan.

Ingezonden foto´s van FC Twente - De Graafschap

Iedereen bedankt voor de foto´s en Koen die vandaag jarig is kon zijn geluk, na deze overwinning niet op. Gefeliciteerd!
[nggallery id=277]

Weer een doelpunt van Fer

Met Leroy Fer en Willem Janssen voor Bajrami en Denny Landzaat bleef FCTwente in de slotfase aandringen. Roberto Rosales en De Jong waren in de buurt van een treffer, maar vonden De Winter op hun weg. Uiteindelijk maakte Fer er nog 4-0 van. Het was de derde opeenvolgende keer, na PSV en Odense, dat de oud-Feyenoorder als invaller scoorde.

Statistieken FC Twente - De Graafschap 4-0

1-0 Wisgerhof (40), 2-0 De Jong (60), 3-0 John (62), 4-0 Fer (85)

Arbiter: Van Boekel

Geel: Rose

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Chadli, Landzaat (Janssen/73), Bajrami (Fer/64), De Jong, John (Gouriye/82).

De Graafschap: De Winter, Evers, Wormgoor, Meijer, Van de Pavert, De Leeuw, Rose, El Hassnaoui, Kujala, Sreckovic (Frankel/63), Poepon.

Bron: TVOost.nl / Vi.nl / Ad.nl / FCTwente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties