FC Twente - VVV (4-1) 2011-2012

FC Twente speelde op Zaterdag 27-08-2011, in De Grolsch Veste in Enschede voor 25.700 toeschouwers de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met Ola John in de basis. De wedstrijd begon om 19.45 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Jack van Hulten.

Als enige ploeg in de eredivisie had FC Twente na 3 duels nog geen punt verloren en wilde in de wedstrijd tegen VVV ook 3 punten pakken. Na 100 sekonden kopte Bryan Ruiz de bal al achter doelman Gentenaar, het was een mooi begin van een mooie avond.

Foto's FC Twente - VVV Venlo 4-1

[nggallery id=256]

Eerste Helft

De regen stroomde naar beneden in de Grolsch Veste in Enschede maar de Twentefans zonder dak boven hun hoofd, werden al snel op hun wenken bedient door een vroeg doelpunt van Bryan Ruiz. Zeer tegen de verhouding in kwam VVV langszij in Enschede waar iedereen al van een gemakkelijke zege uitging. Ahmed Musa dacht daar anders over. De Nigeriaanse aanvaller, die zondag tegen Ajax ook al twee keer trefzeker was, sprintte rechtsback Tim Cornellisse eruit en schoot met enig fortuin binnen. Echter was dit van korte duur en Luuk de Jong had dan ook een razendsnel antwoord op de gelijkmaker van VVV en scoorde voor de 1-1 in de 28e minuut. Marc Janko maakte in de 31e minuut alweer zijn vijfde goal van het seizoen 2011-2012 en bracht de koploper van de Eredivisie al voor rust in veilige haven.

Tweede Helft

In de tweede helft liet FC Twente niets meer aanbranden en werd er na een kansenregen eindelijk de dik verdiende 4-1 gemaakt door Luuk de Jong an een mooie combinatie met Janko. Met een balbezit van 64% en 20 Scoringskansen (waarvan 16 op het doel) gingen de tukkers uit Enschede op zoek naar de 5-1. FC Twente creëerde grote kansen. Met name Janko had het vizier niet op scherp staan. Met nog 15 minuten te spelen wisselde VVV Barry Maguire voor Quin Kruysen en brachten later Michael Timisela om de schade beperkt te houden. Het mocht niet meer baten en FC Twente won de 4e wedstrijd op rij en nam de koppositie van Ajax over.

Ingezonden foto's FC Twente - VVV Venlo

[nggallery id=255]

Samenvatting FC Twente - VVV Venlo

[daily]xkr3si[/daily]

Statistieken FC Twente Enschede - VVV Venlo

Doelpunten: Bryan Ruiz 2', 26' Ahmed Musa, Luuk de Jong 28', Marc Janko 31', Luuk de Jong 66'

Arbiter: Jack van Hulten, Geel: Emenike
Opstelling FC Twente: Mihaylov, Cornelisse (Rosales/46), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Janssen, De Jong (Rendla/81), Brama Ruiz, Janko, John (Berghuis/73).

Wissels: Boschker, Bengtsson, Landzaat, Bajrami, Berghuis, Rosales, Rendla.

Opstelling VVV-Venlo: Yoshida, Emenike, Maguire (Kruysen/69), Meeuwis, Linssen, Cullen (Wildschut/81), Uchebo, Musa.

Wissels VVV-Venlo: De Vogt, Timisela, Fleuren, Kruijsen, Verbeek, Van de Ban en Wildschut.