Nieuws

FC Twente – Excelsior 2010 – 2011

FC Twente – Excelsior 2010 – 2011

In de Grolsch Veste zagen 23.700 toeschouwers FC Twente met 2 tegen 1 winnen tegen Excelsior. Op 06-11-2010, na het Europese avontuur tegen Werder Bremen en de Eredivisie wedstrijd tegen PSV, hebben de Tukkers de draad tegen Excelsior weer goed opgenomen door te winnen en de 3 punten in de Veste en daarmee in Enschede te behouden.

In de eerste helft kwam FC Twente binnen 1.10 Minuten op achterstand door een snel doelpunt van Leen van Steensel, en leek het erop dat FC Twente het moeilijk had om zich te concentreren op de wedstrijd tegen Excelsior uit Rotterdam. Door een balbezit van 63% in de eerste helft te hanteren kwam FC Twente in de 26e Minuut door Nacer Chadli op gelijke hoogte. De eerste helft had FC Twente de overhand met 10 Scoringskansen, 8 Overtedingen en 6 hoekschoppen. Een gele kaart ging uit naar Dario Vujicevic aan de kant van FC Twente en ook Leen van Steensel van Excelsior kreeg een gele prent.

De tweede helft in het eredivisie duel met Excelsior begon vooral rommelig op het middenveld waardoor Michel Preud’homme dmv een wissel iets meer grip op het middenveld probeerde te krijgen en in de 65e minuut Dario Vujicevic wisselde voor Wout Brama. Na 13 hoekschoppen en 14 vrije trappen was het in de 75e minuut eindelijk raak door Marc Janko die ditmaal niet met het hoofd maar gewoon met een schot het netje vond (Dit was trouwens zijn 100e Competitie doelpunt in zijn loopbaan als Profvoetballer). Anouar Diba mocht in de 83e Minuut doelpuntenmaker Janko vervangen en in de 92e minuut kwam ook Michael Schimpelsberger nog binnen de lijnen. FC Twente deed wat het moest doen maar had wel de nodige problemen, na de 2 zware wedstrijden, met Excelsior. Na 13 duels staat FC Twente op 31 punten. Bekijk hier voorlopige stand.

Piet Keur is geholpen aan een ernstige ziekte (vandaar het spandoek) en werkt nu aan zijn herstel.Wij wensen hem en zijn familie veel sterkte!

Opstelling FC Twente:Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers, Landzaat, De Jong, Vujicevic (Brama/65), Ruiz, Janko (Diba/83), Chadli (Schimpelsberger/90+2).

Excelsior: Paauwe, Bovenberg, Nieveld, Van Steensel (Isoufi/83), Nelom, Clasie, Ramsteijn, Koolwijk, Lagouireh (Baltes/84), Fernandez, Wattamaleo (Vincken/56).

Fotos FC Twente - Excelsior

De eerste 5 Fotos hebben we ism met Proshots mogen plaatsen, hierover later meer. Als je zelf een wedstrijd van FC Twente bezoekt en een foto maakt met je Mobile telefoon, dan stuur deze foto via je Twitterpagina naar @fctclips en we zien je Foto vanzelf en plaatsen hem dan op de desbetreffende foto en samenvattings pagina Speciale dank gaat uit aan Dolf Ruesink.
[nggallery id=118]

Samenvatting FC Twente - Excelsior

[morfeo_video 19 /]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties