Twente herpakt zich tegen Groningen en verovert koppositie

[google]FC Twente heeft zich na de bekeruitschakeling tegen SC Heerenveen (3-0) goed herpakt. In Enschede werd FC Groningen met 5-0 verslagen, waardoor de Tukkers nu aan kop gaan in de Eredivisie. De doelpunten kwamen op naam van Botteghin (ed), Eghan (2x), Tadic (penalty) en Corona.

FC Groningen had vandaag weinig in te brengen. Vanaf de beginfase was FC Twente de bovenliggende partij, wat al snel resulteerde in enkele kansen. Rasmus Bengtsson kon na ruim een kwartier zijn vierde treffer van het seizoen maken. De verdediger kon uit een vrije trap van Felipe Gutierrez de 1-0 binnenschieten. Shadrach Eghan maakte er na 28 minuten 2-0 van, nadat hij eerder een enorme kans om FC Twente op voorsprong zette miste.

Nog voor rust wordt het 3-0 voor FC Twente. Doordat Eghan omver werd gelopen door Kappelhof besluit scheidsrechter Wiedemeijer de bal op de stip te leggen en Kappelhof met een rode kaart van het veld te sturen. Dusan Tadic wist wel raad met deze strafschop. Hij maakte zijn vijfde treffer van het seizoen, die allemaal uit penalty's voortkwamen.

Na rust weet Shadrach Eghan zijn tweede van de middag te scoren. Na een mislukte voorzet van Rosales schiet Castaignos de bal op Bizot, maar kan Eghan uit de rebound raak schieten: 4-0. Na de 4-0 probeerde FC Twente de stand nog verder uit te breiden. De nieuwelingen Mokhtar en Corona kwamen in het veld. Bij zijn competitiedebuut gaf Corona meteen zijn visitekaartje af. Met enkele mooie acties kreeg hij het publiek op de banken.

Vlak voor tijd wist Corona tot grote vreugde van het publiek de 5-0 op het scorebord te zetten. De aanvaller kon profiteren van de fout van Lindgren en wist de bal vervolgens op prachtige wijze het net te vinden. Door deze overwinning heeft FC Twente evenveel punten als SC Heerenveen en PSV, maar de Tukkers hebben een beter doelpuntensaldo.