Twente in eigen huis niet langs ADO

FC Twente kwam vanavond tegen ADO Den Haag niet verder dan een gelijkspel. In de eigen Grolsch Veste werd het 2-2. Nieuweling Komohelo Mokotjo en invaller Shadrach Eghan zorgden voor de Twentse treffers.

Twente begon fel aan de wedstrijd, wat al na ruim een minuut resulteerde in een kans voor Ebecilio. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Hansen. Daarna zakte Twente wat in, waardoor er meer ruimte voor ADO ontstond. Twente gaf niet veel weg en bleef zelf wel enkele kansen creëren. Zo werd een schot van Kusk gered en wist ook Mokhtar de vrije trap niet achter Hansen te schieten.

Vlak voor rust wist Mokotjo, die in de eerste helft al de uitblinker op het middenveld van FC Twente was, de thuisploeg op voorsporng te zetten. In zijn thuisdebuut voor FC Twente wist hij na een mooie combinatie met Kyle Ebecilio eenvoudig door de Haagse verdediging te lopen en vervolgens de bal in het net te schieten: 1-0.

Na rust kreeg Twente via Castaignos twee mogelijkheden om haar voorsprong uit te breiden, maar was het ADO Den Haag dat tot scoren wist te komen. Scheidsrechter Wiedemeijer besloot de bal op te stip te leggen nadat Kramer neerging in het strafschopgebied na het duel met Bengtsson, die vandaag verrassend genoeg als basisspeler mocht starten. Alberg wist deze penalty te benutten, waardoor de stand 1-1 werd. [google]

Niet lang daarna stond Hölscher oog in oog met Hansen, maar wist hij de doelman niet te passeren. Beide ploegen gingen in de slotfase op zoek naar de winnende goal. Trainer Alfred Schreuder bracht Shadrach Eghan, die terugkeerde van een hamstringblessure, in zijn ploeg.

Tegen de verhoudingen in was het ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Nadat een schot op de paal belandde, wist Van Duinen na twee pogingen de bal achter Marsman te koppen, waardoor de stand 1-2 werd. In de 86e minuut wist invaller Shadrach Eghan FC Twente uit de rebound weer op gelijke hoogte te schieten.

In de blessuretijd waren beide ploegen nog dichtbij een overwinning. Namens FC Twente werd Børven nog gevaarlijk. Hij wist uit het niets te schieten, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Namens ADO zorgde Kramer voor gevaar, maar hij wist de voorzet van Van Duinen niet binnen te tikken, waardoor FC Twente net als vorige week tegen Cambuur gelijkspeelt.

Geel: Mokhtar, Bengtsson, Alberg

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Lachman, Bengtsson ('82 Ould-Chikh), Koppers, Mokotjo, Ebecilio, Hölscher ('66 Eghan), Castaignos, Mokhtar ('83 Børven), Kusk

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers; Kristensen, Alberg, Jansen; Houtkoop ('86 Bakker), Kramer, Van Duinen