FC Twente – Inter CL 2010-2011

Champions League Debutant FC Twente wist vandaag zichzelf en heel Europa te imponeren door titelhouder Inter Milaan thuis op 2-2 te houden waar een overwinning ook niet onverdiend was geweest.

Het grootste spectakel speelde zich af tijdens de eerste helft waar Twente Inter gelijk onder druk zette en geen enkel ontzag toonde voor de bekerhouder. Geheel tegen verhouding in kwam Inter uit haar eerste kans op voorsprong. De bal kwam van de voet van Sneijder. Twente liet de kopjes niet hangen en ging door waar het mee bezig was wat al snel resulteerde in de 1-1 uit een schitterende vrije trap van Theo Janssen.

Het geluk kon niet op toen FC Twente brutaal de leiding nam na een eigen goal van Milito. Hij kopte de bal in eigen doel uit een corner van Twente. Na deze goal liet Inter zich iets meer zien en scoorde vlak voor rust, na eerder een bal op de lat van Cambiasso, knap de 2-2 met als doelpuntenmaker Eto.

Na rust werd het minder spectaculair maar ook hier bleef FC Twente knap overeind. Einduitslag 2-2.

FC Twente heeft door deze wedstrijd haar visitekaartje afgeleverd en ontving wereldwijd niets dan lof over het indrukwekkende spel dat tegenwoordig te weinig te vinden is op de Europese velden.