Twente neemt op valreep punt mee uit Leeuwarden

FC Twente is het seizoen 2014/2015 begonnen met een gelijkspel. In Leeuwarden kwam de ploeg tegen SC Cambuur niet verder dan 1-1. De Tukkers waren nog niet goed op elkaar ingespeeld en oogden af en toe inspiratieloos.

FC Twente begon erg matig aan de wedstrijd. De spelers van Alfred Schreuder wisten elkaar moeilijk te vinden en creëerden vrijwel geen kansen. De ploeg zag alleen een schot van Castaignos, die vandaag op 'tien' speelde op de paal verdwijnen en een kopbal van Mokhtar over het doel van Nieman gaan.

Cambuur wist daarentegen wel gevaarlijk te worden en tot scoren te komen. Na dertien minuten krulde Rusnàk de bal uit een vrije trap achter Marsman. De thuisploeg bleef in de rest van de eerste helft de bovenliggende partij.

In het begin van de tweede helft zijn de beste kansen opnieuw voor Cambuur. Zo was er het schot van Bakker dat net naast het doel van Marsman ging. Twente kwam wel in de buurt van de zestien van de thuisploeg, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte in de afronding.

Na bijna een uur spelen ging FC Twente nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. Eerst was er Castaignos die de strakke voorzet van Breukers naast tikte, daarna was er het schot van Kasper Kusk dat naast ging. Later werd Mokhtar ook nog gevaarlijk, maar zijn schot ging over. [google]

De Leeuwarders bleven ook gevaarlijk. Zo kon Hemmen een kwartier voor tijd vrij inkoppen na een vrije trap, maar stuitte hij op Marsman. In de 87e minuut wist Mokhtar uit het niets de 1-1 te maken, waardoor FC Twente niet met lege handen terug naar Enschede hoeft.

Opstelling FC Twente: Marsman; Breukers, Martina, Lachman ('81 Tapia), Koppers; Ebecilio, Castaignos, Schilder ('46 Mokotjo); Mokhtar, Børven, Kusk.

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Reijnen, Bijker, Pereira, Bakker, El Makrini, Rusnak, Hemmen ('78 Dijkstra), Meleg ('61 Schepers), Ogbeche ('92 Barto).