FC Twente - PSV - 2010 -2011 - KNVB Beker

FC Twente speelde op woensdagavond 26-01-2011 in de Grolsch Veste van Enschede met Sander Boschker in het doel tegen PSV, in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. In tegenstelling tot eerdere berichten stond Theo Janssen ook aan de aftrap bij de thuisclub (Kijk bij de Fotos naar de informatie die de verschillende Journalisten hebben gekregen) Hij was nog maar net hersteld van een stevige griep. Denny Landzaat nam plaats op de bank.

Afgelopen Zondag 23 Januari 2011 tegen FC Groningen speelde Janssen, met succes, de tweede helft. Bij FC Twente starte verder in de aanval Emir Bajrami in de basis. Ola John zat daarom op de bank. Bryan Ruiz ontbrak nog. Bij PSV speelde Maza Rodriguez op de plaats van de geblesseerde Marcelo. Otman Bakkal was niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie.

Het duel tussen FC Twente en PSV komt in de eerste helft maar moeizaam op gang, op een wederom zeer slecht veld. Na een half uur is het 0-0 en zijn er nauwelijks kansen geweest. Onyewu (Rugblessure) is vervangen door Tiendalli. PSV heeft het middenveld in handen en is daarom dus beter in de eerste helft. Tot echte kansen heeft het nog niet geleid echter kon FC Twente best wel wat feller voetballen.

FC Twente leek al in de reguliere speeltijd het duel te beslissen, want vlak voor tijd leidde de ploeg uit Enschede nog met 1-0 door een benutte strafschop van Theo Janssen. Maar in de derde minuut van de blessuretijd wist invaller Danny Koevermans namens PSV een verlenging af te dwingen door de 1-1 te scoren. In de dertig minuten die daarop volgden werd niet meer gescoord, waardoor FC Twente - net als in de vorige ronde tegen FC Zwolle - de penaltyserie wist te winnen. Sander Boschker, die dit seizoen in bekerduels de eerste doelman is, was na afloop opnieuw de bejubelde man. Evenals Dwight Tiendalli, die voor de Tukkers de winnende strafschop binnenschoot.
(Bron: FCTwente.nu en TVOost.nl)

Ingestuurde Fotos van FC Twente - PSV

Met dank aan Bert Grob.
[nggallery id=144]

Foto's van de KNVB bekerwedstrijd FC Twente - PSV

[nggallery id=143]
Opstelling FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Onyewu (Tiendalli/26), Brama, De Jong, Janssen, Bajrami (Landzaat/59), Janko, Chadli.
Opstelling PSV: Isaksson, Manolev, Rodriguez, Bouma (Labyad/82), Pieters, Hutchinson, Toivonen, Engelaar, Lens (Koevermans/82), Berg, Dzsudzsak.

1-0 Janssen(70/pen), 1-1 Koevermans(90+3), FC Twente wint na strafschoppen (7-6), Arbiter: Vink, Geel: Brama (FC Twente), Engelaar, Manolev, Toivonen, Dzsudzsak (PSV)