FC Twente - RKC (5-0) 2011-2012

Voor de wedstrijd van FC Twente tegen RKC waren de Twentefans natuurlijk zeer benieuwd hoe het elftal van Steve McClaren de 2e helft van de competitie tegen RKC Waalwijk zou beginnen. Met Janko op de bank en de Jong in de basis werde het in de eerste helft in ieder geval wel snel duidelijk, en ging FC Twente met een ruststand van 2-0 de kleedkamers in.

Eerste helft FC Twente - RKC

Zoals te verwachten kwam Steve ietsje later uit de kleedkamers en dit werd door de Twentefans en speciaal door VakP (Zie Foto) even speciaal in het licht gezet. RKC-doelman Jeroen Zoet blundert bij een voorzet van Roberto Rosales. De huurling van PSV wil de bal plukken, botst tegen een verdediger op en laat de bal los. Die valt voor de voeten van Luuk de Jong, die hem dankbaar in het lege doel schuift. 1-0 na een klein half uur.

Na balverlies van Tiendalli, krijgt RKC een plotselinge kans. Meijers haalt uit, maar Mihaylov brengt redding met een lichaamsdeel waaraan hij nu veel pijn heeft. Hij krijgt het schot iets onder zijn navel. Een inzet van Bajrami wordt door Van Peppen van richting veranderd, waardoor Zoet op het verkeerde been staat en de bal in de korte hoek binnen gaat. Wedstrijd lijkt al na 35 minuten gespeeld. De ruststand is 2-0 in het voordeel van FC Twente.

Foto reportage FC Twente - RKC Waalwijk 5-0 2011-2012

[nggallery id=296]

Tweede helft FC Twente - RKC

Al na de eerste helft konden we zeggen dat de Zoet bij rentree van McClaren een slechte dag zou hebben. Zonder wissels kwam FC Twente uit de kleedkamer. Duits legt Bajrami neer in het strafschopgebied en ontsnapt aan zijn tweede gele kaart. Wel krijgt Twente een strafschop, die feilloos benut wordt door De Jong.

Twente speelt zeker niet geweldig, maar staat na 66 minuten toch al op een 4-0 voorsprong. Zoet reageert met een rare reflex op een vrije trap van Jonh. Chadli krijgt de bal voor zijn voeten en scoort simpel. Opmerkelijk moment in Enschede. Invaller Auassar wordt door arbiter van Sichem (tijdelijk) naar de kleedkamer gestuurd. Reden: de RKC'er heeft een verkeerde kleur slidingsbroek aan. Die mogen geen afwijkende kleur van het gewone broekje hebben. RKC speelt in donkerblauwe broeken, maar Auassar droeg een witte slidingsbroek. Na een minuut of twee is Auassar terug het veld in.

Foto´s FC Twente - RKC Waalwijk

Met dank aan onze Twitter vrienden.
[nggallery id=295]

Net als bij de 1-0 en (in mindere mate) de 4-0, gaat Jeroen Zoet in de fout. De jonge keeper verwacht bij een vrije trap van Ola John een voorzet, maar die schiet de bal in het midden van het doel. De eindstand staat op het Scorebord en FC Twente doet wat het moet doen en wint dus met 5-0.

Op naar de wedstrijd tegen FC Groningen. Tot we de samenvatting binnen hebben genieten we met Zombie Nation - Kernkraft 400, hieronder te beluisteren

Statistieken van de wedstrijd in Enschede

FC Twente - RKC Waalwijk 5-0, 1-0 De Jong (26), 2-0 Bajrami (35), 3-0 De Jong (54/pen), 4-0 Chadli (65), 5-0 O. John (81)

Arbiter: Van Sichem, Geel: Rosales, Brama, Duits, Van Peppen, Auassar

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama (Janssen/68), Chadli (J. John/84), Fer, Bajrami (Janko/73), De Jong, O. John.

RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen, Braber (Auassar/64), Duits (Ten Voorde/63), Sno, Schet (Van Hout/77), Castillion, Meijers.