Twente sluit seizoen af met gelijkspel tegen PEC

FC Twente heeft het seizoen 2013/2014 afgesloten met een gelijkspel. Thuis tegen PEC kwamen de Tukkers niet verder dan 2-2. Ebecilio en Tadic waren verantwoordelijk voor de Twentse treffers.

Echt spannend werd het vanavond niet, want beide ploegen hadden zich al verzekerd van een ticket voor de Europa League. Toch wilde trainer Michel Jansen, die vandaag voor het laatst als eindverantwoordelijke op de bank zat, het seizoen met een goed gevoel afsluiten. De ploeg slaagde hier redelijk in.

Na 21 minuten zette Kyle Ebecilio de thuisploeg op voorsprong. Met zijn schot, die van richting werd veranderd, wist hij doelman Boer te verrassen. Lang duurde de voorsprong van FC Twente niet, want na 27 minuten wist Karagkounis de bekerwinnaar met een afstandsschot op gelijke hoogte te zetten. Hij kon profiteren van een fout van Schilder, die de bal in de voeten van de tegenstander kopte.

Direct daarna wist Tadic FC Twente weer op voorsprong te zetten. Nadat Gutierrez de bal die over de achterlijn leek te gaan toch nog wist voor te geven, kon de Serviër hem binnen koppen, waarmee hij zijn zestiende doelpunt van het seizoen maakte. Lang leek het erop dat dit de eindstand ging worden, maar twintig minuten voor tijd zette Narsingh PEC op gelijke hoogte: 2-2.

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van de vertrekkende Roberto Rosales en Peter Wisgerhof. Rosales gaat de club transfervrij verlaten, Wisgerhof beëindigt zijn carrière.

Ongeslagen in Grolsch Veste

Door dit gelijkspel eindigt FC Twente als derde op de ranglijst met 63 punten uit 34 wedstrijden. De ploeg wist 17 keer te winnen, speelde twaalf keer gelijk en ging vijf keer onderuit. In de eigen Grolsch Veste bleef de ploeg ongeslagen. Topscorer van dit seizoen werd Dusan Tadic. Hij wist zestien keer het net te treffen en ook nog eens veertien assists te geven. [google]

Geel: Rosales (FC Twente), Karagkounis (PEC Zwolle)

Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Martina, Bjelland (88/Wisgerhof),Schilder, Ebecillio, Gutiérrez, Tadic, Mokthar (69/Ould-Chikh), Castaignos (60/Borven), Promes