FC Twente – Tottenham CL 2010 2011

Op Dinsdag 07 December 2010 was het voor FC Twente tijd de nederlaag tegen Tottenham Hotspurs ongedaan te maken, en de laatste wedstrijd in de Champions League goed af te sluiten.

Er stond naast een wedstrijdpremie van 800.000 Euro, Ongeslagen status in de Grolsch Veste en bij de beste nummers 3 horen in de groepasfase "niets" meer op het spel.

Fotos van voor de Wedstrijd tegen Tottenham Hotspurs

[nggallery id=132]

Het debuut van Sander Boschker in de Champions League was een droom voor de doelmam, maar veranderde binnen tien minuten in een nachtmerrie. Een kapitale blunder van de tukker heeft Tottenham Hotpsurs aan een voorsprong geholpen tegen FC Twente. De doelman van de tukkers wilde een terugspeelbal van verdediger Peter Wisgerhof wegtrappen, maar maaide finaal naast de bal: 0-1 na tien minuten. Met zijn eerste optreden voegt de goalie zich bij een select gezelschap van routiniers. Marco Ballotta (Lazio Roma) was 43 jaar en 253 oud toen zijn ploeg op 11 december 2007 met 3-1 van Real Madrid verloor.

Ook Alessandro Costacurta (40 jaar en 213 dagen) van AC Milan, Dany Verlinden (Club Brugge, 40 jaar en 117 dagen), Anastasios Mitropoulos (Olympiakos, 40 jaar en 110 dagen) en Donato (Deportivo La Coruña, veertig jaar en 52 dagen) waren ouder.

Gelukkig voor Boschker repareerde Denny Landzaat na ruim twintig minuten vanaf elf meter de achterstand: 1-1. Kort na de rust zette Jermaine Defoe de Spurs weer op voorprong: 1-2. Aan die goal kon Boschker niets doen.

Na 55 minuten had verdediger Roberto Rosales alweer gelijkgemaakt. Hij kopte schitterend raak na een voorzet van Theo Janssen. Die maakte kort daarna een fout - hij gleed uit - waardoor opnieuw Defoe Tottenham op 3-2 zette. Ook bij die goal ging Boschker niet vrijuit. Hij duwde de bal voor de voeten van Defoe in plaats van naar de zijkant.

FC Twente toonde echter ruggengraat. De ploeg repareerde ook voor de derde keer een achterstand. Naser Chadli scoorde uit een prachtige vrije trap: 3-3. Dit was jammer genoeg ook de Eindstand.

Fotoreportage FC Twente - Tottenham Hotspurs

[nggallery id=134]

Ingezonden foto's FC Twente - Tottenham Hotspurs

Onze dank gaat uit naar Bert Grob, DerPeck en onze Twitter vrienden en Proshots
[nggallery id=133]

Samenvatting/Videos FC Twente - Tottenham Hotspurs

Onderop deze pagina staat nog een Samenvatting.
[metacafe]7094817/twetot[/metacafe]

Statistieken FC Twente - Tottenham Hotspurs

FC Twente - Tottenham Hotspur (3-3)

Scoreverloop: 12’ Wisgerhof ed. 0-1, 22’ Landzaat (pen.) 1-1, 47’ Defoe 1-2, 55’ Rosales 2-2, 59’ Defoe 2-3, 64’ Chadli 3-3

Scheidsrechter: Carlos Velasco Carballo (Spa), Toeschouwers: 24.000, Gele kaarten: Jenas (Tottenham Hotspur)

Opstelling FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Landzaat, Janssen, Chadli, Janko, De Jong (73’ Vujicevic).

Opstelling Tottenham Hotspur: Gomes, Bale, Jenas (34’ Lennon), Pavlyuchenko (73’ Keane), Palacios, Gallas, Defoe, Bassong, Kranjcar (86’ Crouch), Corluka, Assou-Ekotto.