Twente vergroot de problemen voor Heracles

Vandaag stond om 12.30 de derby van het oosten op het programma. Een duel waarin nieuwkomer Ryo Miyaichi zijn basisdebuut maakte voor FC Twente. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf het beginsignaal en zo kwam de bal aan het rollen op het kunstgras van het Polman Stadion in Almelo. De thuisploeg wist wat het te doen stond en begon fel aan het duel. Het moest ook wel, want met nul punten begonnen de Heraclieden als hekkensluiter aan de wedstrijd.

Balverlies Mokotjo

Scheidsrechter Gözübüyük liet veel toe en dat kwam de wedstrijd ten goede. Zoals eerder beschreven begon Heracles fel en daar zette FC Twente voetballend vermogen tegenover. De strijd leverde Heracles de 1-0 op. Na balverlies van Mokotjo op eigen helft werkte Weghorst de bal achter doelman Marsman in de 16e minuut.

Castaignos op dreef

Acht minuten later deed Luc Castaignos iets terug voor de ploeg uit Enschede. Na een onbedoelde assist van Joey Pelupessy (ex-FC Twente) van Heracles schoof de spits van Twente de bal in het doel van Heracles.

Na de 1-1 had Twente de smaak te pakken. Een goede voorzet van Jesus Corona belandde op het hoofd van wederom Castaignos en hij kopte de bal tegendraads in het net wat de 1-2 opleverde. In de minuut die volgde ontving Hakim Ziyech de bal op de helft van Heracles. Slechts één verdediger van Heracles scheidde hem van het doel van de tegenstander. Deze verdediger speelde hij door de benen om vervolgens met links uit te halen en de 1-3 op het scorebord te zetten, vlak voor rust.

Mokhtar in het veld voor Miyaichi

Aan het begin van de tweede helft leek de vlam een beetje uit de wedstrijd. Twente liet Heracles wat verder komen en de ploeg uit Almelo verscheen af en toe gevaarlijk, combinerend voor het doel van de Enschedeërs. In minuut 68 kwam Younnes Mokhtar in het veld voor Miyaichi. De laatste tijd wat bekritiseerde Mokhtar bewees meteen zijn waarde. 6 minuten na zijn invalbeurt werkte hij de 1-4 in de touwen waarmee hij meteen de eindstand bepaalde.

[google]Na het laatste fluitsignaal was het commentaar van de FOX Sports verslaggever veelzeggend: "De zorgen blijven in Almelo, 6 gespeeld 0 punten..."

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson(Breukers/73), Bjelland, Schilder, Ebecilio, Mokotjo, Ziyech, Corona, Castaignos, Miyaichi(Mokhtar/68).

Opstelling Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld(Koenders/53), Veldmate, Engberink, Bruns(Bel Hassani/68), Pelupessy, Fledderus(Cziommer/46), Tannane, Weghorst, Linssen.

Er werden geen kaarten uitgedeeld in deze wedstrijd.