FC Twente - Vitesse 2010-2011

FC Twente blijft meedoen in de strijd om de titel. Zaterdagavond won de Enschedese club in de eigen Veste van Vitesse. De kampioen had veel balbezit, maar maakte slechts één doelpunt, 1-0. Daardoor kwamen er in de slotfase zowaar nog enkele probleempjes..

Doelman Nikolai Michailov redde met enkele knappe reddingen de winst voor de kampioen. Trainer Michel Preud'homme: ,,We hadden het nooit zover mogen laten komen. Door het uitblijven van de tweede treffer sloeg uiteindelijk toch de twijfel toe. Dat was allemaal niet nodig geweest.''.

FC Twente kwam in de 39e minuut op voorsprong. Nacer Chadli schoof de bal beheerst langs doelman Eloy Room, na een handige pass van Theo Janssen. Daarmee zette de thuisclub na lang aarzelen het enorme overwicht om in een voorsprong. Preud'homme: ,,Met pressievoetbal hebben we de tegenstander de hele eerste helft onder druk gezet. In die fase hebben we heel goed gespeeld.''.

Vanaf de eerste minuut had FC Twente het initiatief tegen de aanvankelijk flegmatieke Arnhemmers. Kansen waren er voor Luuk de Jong en tot twee keer toe Bryan Ruiz, altijd op aangeven van de spelbepalende Janssen. Steeds greep Room adequaat in. Met een schot op de lat was Janssen zelf nog het dichtst bij een doelpunt..

Trainer Michel Preud'homme had bij FC Twente een nieuwe aanvallende variant bedacht. Luuk de Jong speelde door de blessure van Marc Janko centraal voorin. Chadli was een rol toebedacht kort achter de spits. Op de flank speelde weer Bryan Ruiz. Hij stond voor het eerst in 2011 in de startopstelling, nu hij volledig is hersteld van een operatie aan de knie.

Ook in de tweede helft viel FC Twente in eerste instantie aan en verdedigde Vitesse. Hooguit na een slordigheidje aan Enschedese kant ontstond soms iets wat leek op een mogelijkheid voor het elftal van trainer Albert Ferrer. Toch kostte het de thuisclub moeite het overwicht in doelpunten om te zetten. Een schot van Nemanja Matic aan de andere kant, net naast, was een waarschuwing voor de kampioen.

Bij FC Twente werd Ruiz opnieuw enkele malen in stelling gebracht, maar hij heeft nog niet de 'scherpte' van voor zijn blessure. Chadli miste ongeveer staand op de doellijn. In de slotfase drong Vitesse nog even aan. Het was voornamelijk aan Michailov te danken dat de 1-1 niet viel.

Albert Ferrer, trainer van Vitesse: ,,Met de wijze waarop mijn spelers na de hervatting hebben gespeeld ben ik zeer tevreden. Het was aanvallend én agressief. Bijna had dat ons hier nog een punt opgeleverd.''.

Bron: ANP / AD.

Fotoreportage FC Twente - Vitesse

[nggallery id=156]

Ingezonden foto's FC Twente - Vitesse

Voor tijdens en na de wedstrijd komen hier automatisch nieuwe fotos bij. Even de Cache van je browser leegmaken en de nieuwe Fotos zijn zichtbaar. (Iedereen van Twitter alvast bedankt)