Twente wint bij NAC

FC Twente heeft vanavond van NAC Breda weten te winnen. In het Rat Verlegh stadion wonnen de Tukkers met 0-2. Gutierrez en Tadic waren verantwoordelijk voor de treffers.

Hoewel FC Twente in de eerste helft af en toe nog wat slordig en inspiratieloos oogde, was het wel de ploeg die het spel bepaalde. Dit leidde tot enkele kansen voor de Tukkers. Zo moest Ten Rouwelaar reddend ingrijpen op een schot van Ebecilio na een mooie aanval van Twentse zijde.

De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Bjelland. De verdediger kopte de bal goed richting het doel van NAC, maar met een goed reflex wist Ten Rouwelaar te redden.

In de 39e minuut wist Felipe Gutierrez de bezoekers op voorsprong te koppen uit een corner, waardoor FC Twente met een goed gevoel kon gaan rusten.

Na rust zette FC Twente NAC meteen onder druk. Dusan Tadic, die door de schorsing van Bengtsson de aanvoerdersband droeg, schoot eerst naast. Niet veel later wist de Serviër middels een prachtige kopbal wel te scoren: 0-2.

Ruim een kwartier voor tijd maakt FC Twente het zichzelf bijna nog erg moeilijk. Nadat Bodor eenvoudig langs rechtsback Breukers kon, was NAC nog dichtbij een tegentreffer. Bjelland schopte de voorzet van Bodor op de lat van zijn eigen doel.

Door deze overwinning en de nederlaag van PSV bij SC Heerenveen (3-0) heeft FC Twente weer wat meer uitzicht gekregen op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. De achterstand op nummer twee Feyenoord, dat morgen nog in actie komt tegen RKC, bedraagt nu een punt. De voorsprong op nummers vier en vijf Vitesse en PSV bedraagt drie punten.

Marsman, Breukers, Martina, Bjelland, Schilder, Ebecilio ('89 Brama), Gutierrez, Tadic, Mokhtar, Borven en Promes.