Twente wint niet van tien Vitessenaren

FC Twente heeft vandaag niet van Vitesse weten te winnen. Ondanks dat FC Twente 40 minuten tegen tien man speelde, kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de Gelredome.

Na een kwartier kwam Vitesse op voorsprong door een doelpunt van Vejinovic. De middenvelder kon de bal vanaf de hoekvlag over alles en iedereen heen schieten. Daarna had Kyle Ebecilio de bal voor het intikken, maar hij raakte de lat. Na een halfuur maakte Corona de 1-1, nadat Mokhtar de Vitesse-verdediging wist te passeren. Direct daarna kon Jan-Arie van der Heijden de 2-1 binnenkoppen uit een corner.

Na rust leek de wedstrijd te kantelen in het voordeel van FC Twente. Davy Pröpper haalde Youness Mokhtar in het strafschopgebied neer, wat hem een rode kaart opleverde. Ook besloot scheidsrechter Liesveld de bal op de stip te leggen. Ziyech wist de penalty feilloos achter Room te schieten.

FC Twente was daaarna nadrukkelijk op zoek naar de 2-3, maar na een korte periode waarin FC Twente voor veel gevaar zorgde, slaagde de ploeg er amper in kansen te creëren. De ploeg van trainer Alfred Schreuder gaf de tien man van Vitesse nog te veel ruimte om te voetballen, waardoor de Arnhemmers de betere mogelijkheden kregen.

In de slotfase mocht Jari Oosterwijk zijn debuut maken in het eerste elftal van FC Twente. Hij mocht in de blessuretijd Torgeir Børven vervangen. Ook de 19-jarige spits kon het verschil niet maken, waardoor FC Twente met een punt naar huis moet. Hierdoor blijven de Tukkers steken op een zesde plaats op de ranglijst. [google]

Geel: Vejinovic, Achenteh, Oliinyk, Wallace, Van der Heijden, Martina, Bengtsson, Mokotjo.
Rood: Pröpper

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina ('61 Lachman), Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio ('76 Engelaar), Ziyech, Mokhtar, Børven ('90 Oosterwijk), Corona.

Opstelling Vitesse: Room, Wallace, Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Vejinovic, Vako ('56 Leerdam), Oliinyk('82 Labyad), Dauda ('56 McEachran), Ibarra