FC Twente - Zenit St Petersburg EL 3-0

FC Twente heeft vanavond 10 maart 2011 de eerste ontmoeting met Zenit in de achtste finales van de Europa League uitmuntend afgesloten. De Tukkers wonnen van de miljoenenclub uit St, Petersburg met 3-0. De Jong (2x) en Landzaat scoorden de Twentse treffers. Mihaylov behoede FC Twente voor Russische tegentreffers. Onze FC heeft zich hiermee een geweldige uitgangspositie verschaft voor de return volgende week donderdag 17 maart 2011. De Inzet is de Kwartfinale van de Europa League.

Dat FC Twente na 45 minuten met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht, mocht al een verrassing heten. De Enschedese formatie was duidelijk de mindere van Zenit Sint-Petersburg. Onder anderen Danny verzuimde de Russische dominantie te verzilveren.

Waar Zenit de kansen onbenut liet, daar sloeg FC Twente halverwege de eerste helft wel toe. Een voorzet van Nacer Chadli kreeg door Bruno Alves een andere richting, waarop Luuk de Jong adequater reageerde dan zijn directe tegenstander Aleksandr Anyukov. Op de krachtige kopstoot van de spits had keeper Vyacheslav Malafeev geen antwoord.

Ook in de tweede helft voerde Zenit de boventoon. Geduldig ging de ploeg van trainer Luciano Spalletti op zoek naar de gelijkmaker. FC Twente moest toestaan dat de Russische gasten keeper Nikolay Mihaylov op de proef stelden.

De Bulgaarse keeper groeide in de wedstrijd, zoals FC Twente ook vertrouwen kon putten uit het verloop van de wedstrijd. Want in de 56ste minuut zag het er nog rooskleuriger uit nadat Denny Landzaat een afvallende bal met zijn linkervoet achter Malafeev schoot.

FC Twente kan met een gerust hart afreizen naar Sint-Petersburg, waar over een week de return wordt gespeeld. De Jong maakte het feest in blessuretijd compleet. De spits kopte raak uit een voorzet van Theo Janssen. De score biedt een mooi uitgangspunt voor een plaats in de kwartfinales. Die kansrijke positie is ook te danken aan Mihaylov. (Bron: FCTRiessen en VI.nl)