Tzolis blinkt uit bij winnend FC Twente, Fiorentina volgende tegenstander

FC Twente heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek bij de play-offs van de Conference League. In de eigen Grolsch Veste won FC Twente relatief eenvoudig met 4-1 van FK Cukaricki. Hiermee kwam de eindstand over twee wedstrijden op 7-2. In de volgende wacht een zware opgave. FC Twente moet proberen Fiorentina uit te schakelen.

Jans besloot na de teleurstellende wedstrijd tegen NEC terug te vallen op zijn sterkste elf. Pleguezuelo, Tzolis, Ugalde en Cerny keerden terug naar de bank en Hilgers, Misidjan, Van Wolfswinkel en Rots keerden terug in de basis. Ook was er weer een plek voor Vlap die tegen NEC in de rust werd gewisseld.

Toch begon FC Twente opnieuw slecht aan de wedstrijd en stond het al na zeven minuten op een 1-0 achterstand. Het was Adzic, die in het verleden speelde voor FC Emmen en PEC Zwolle, die de score opende. Na een kwartier spelen en opnieuw een goede redding van Unnerstall, wist FC Twente zich te herpakken. Het was Pröpper die in de 16e minuut een slecht verwerkte bal bij de tweede paal in kon schuiven, en in de 34e minuut was het Vlap die met zijn hoofd tekende voor de 2-1. Daarvoor miste hij al een soortgelijke kans. De assists kwamen van Smal en Rots.

In de rust geen wissels bij beide ploegen. De eerste grote kans kwam op naam van Brenet. Hij werd fraai weggestoken door Van Wolfswinkel, maar faalde oog in oog met de Servische doelman. Vier minuten later mocht Brenet opnieuw uithalen, nu van rand zestien. Wederom was het de jonge goalie die als sterkste uit de strijd kwam. Ondertussen moest ook Unnerstall één keer in actie komen om een venijnig schot van Owusu uit de korte hoek te halen.

In de 71e minuut pakte Jans zijn eerste wisselmoment. Sadílek en Misidjan gingen eraf, Kjolo en Tzolis werden gebracht als vervanger. Tien minuten later was het Anass Salah-Eddine die zijn debuut mocht maken in het shirt van FC Twente. De huurling van Ajax kwam erin voor Smal.

Ondanks dat de wedstrijd langzaam dood begon te bloeden, was het toch FC Twente dat nog een keer het net wist te vinden. De Griekse invaller Tzolis legde aan van rand zestien en passeerde de Servische doelman in de 84e minuut. Vlak daarna de laatste twee wissels bij FC Twente. Steijn en Cerny kwamen erin voor Zerrouki en Rots. Toch viel er nog meer te genieten. In de blessuretijd was het opnieuw Tzolis die op fraaie wijze scoorde. 4-1