Nieuws

UE Santa Coloma - FC Twente (0-3) EL 2012-2013

UE Santa Coloma - FC Twente (0-3) EL 2012-2013

FC Twente heeft donderdagavond in Andorra de sportieve plicht gedaan. De ploeg van trainer Steve McClaren won ook de tweede wedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League tegen het nietige UE Santa Coloma moeiteloos: 3-0. Vorige week zegevierden de Tukkers in Enschede met 6-0.

De doelpunten in Estadi Comunal d'Andorra la Vella kwamen in de eerste helft op naam van Willem Janssen (strafschop), Peter Wisgerhof en Glynor Plet. Na de rust viel de Twentse productie stil. De jongelingen Mirco Born, Tim Hölscher en Coen Gortemaker mochten invallen van McClaren. Er waren slechts 500 toeschouwers bij het duel, waaronder ongeveer 50 uit Nederland.

'We hadden moeite met scoren', vond McClaren na afloop. 'Het tempo in ons spel was zeker aanwezig, maar het was lastig om door de verstevigde defensie van Coloma heen te komen. Die ploeg heeft er hard voor gewerkt en bracht meer dan vorige week in Enschede. Daardoor hadden wij het ook lastiger.'

Samenvatting UE Santa Coloma - FC Twente


Wedstrijdstatistieken UE Santa Coloma - FC Twente

0-1 Janssen (19/pen)
0-2 Wisgerhof (29)
0-3 Plet (34)

Arbiter: Reisch (Lux)
Geel: Rivas, Vall, Breukers

UE Santa Coloma: Rivas, Nieto, Martínez, Orosa, Rubio, Rodriguez, Sirvan, Anton, Bernat (Pereira/64), Vall (Blázquez/46), Riera (Jimenez/69).

FC Twente: Boschker, Breukers, Wisgerhof (Gortemaker/71), Röseler, Kuiper, Brama (Hölscher/62), Promes, Janssen, Verhoek, Plet (Born/46), John.

FC Twente speelt in de tweede voorronde tegen FC Inter Turku, de huidige nummer 2 van de Finse competitie. De Nederlander Job Dragtsma fungeert bij die club als trainer. Pim Bouwman (ex-NAC Breda) speelt bij de Finnen op het middenveld.

De speeldata zijn 19 en 26 juli. FC Twente speelt eerst thuis.

Interviews Promes en Wisgerhof bij RTVOost

Get Microsoft Silverlight

Bronnen: AD, FC Twente en RTVOost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties