FC Twente Nieuws

UEFA in beraad: 'EK mogelijk verplaatst naar 2021'

UEFA in beraad: 'EK mogelijk verplaatst naar 2021'

Naast de wedstrijden in het betaald en amateurvoetbal in Nederland komt ook het EK 2020 in gevaar. Volgens het Franse l'Équipe bekijkt de UEFA de mogelijkheden om het toernooi door te schuiven naar 2021.

De UEFA vergadert aankomende dinsdag via een videoverbinding over het verloop van nationale en Europese competities. De FIFA is echter van plan om het WK voor clubteams in 2021 plaats te laten vinden, waardoor dit mogelijk een probleem zal vormen. Volgens het Algemeen Dagblad is de KNVB nog niet op de hoogte van de mogelijke wijziging.

Een eventuele verplaatsing van het EK biedt overigens wel een voordeel voor clubs die uitkomen in de Champions League of Europa League. Voor deze toernooien ontstaat dan extra ruimte om het seizoen af te sluiten.

[google]

Vertegenwoordigers van 55 aangesloten voetbalbonden en clubbestuurders gaan aanstaande dinsdag met elkaar in gesprek. Alle speelronden in het Nederlandse voetbal zijn in ieder geval tot en met 31 maart stilgelegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties