Uitblinkende Jensen bezorgt FC Twente knappe overwinning op Roda JC

FC Twente heeft vanavond goede zaken gedaan in de uitwedstrijd bij Roda JC. In het Parkstad Limburg stadion won de ploeg van René Hake met maar liefst 0-3 van de Limburgers. De grote man bij FC Twente was Fredrik Jensen die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Bijna scoorde hij nog een hattrick, maar hij werd onterecht teruggefloten door de scheidsrechter.

De eerste helft kreeg Roda JC de meeste kansen, maar het was Marsman die uitblonk en de stand op 0-0 wist te houden. Uiteindelijk was het FC Twente dat via de voet van Jensen de 0-1 wist te scoren. Dit gebeurde in de 30e minuut. Direct daarna kreeg Roda een grote kans op de gelijkmaker, maar wederom faalden de Limburgers. Vlak voor rust was het wederom Jensen die op aangeven van Ede Roda pijn deed. Het was tevens de ruststand. [google]

Na rust kreeg Jensen twee keer de kans om zijn hattrick te voltooien. Eén keer werd hij onterecht teruggefloten vanwege buitenspel. De tweede kans kreeg hij na 65 minuten spelen, maar zijn inzet ging net voorlangs. Toch mochten de meegereisde supporters nog een keer juichen. Op aangeven van de net ingevallen Yeboah scoorde Ünal in de 77e minuut zijn 13e treffer van het seizoen. Het was tevens de eindstand.

Door de 0-3 overwinning klimt FC Twente naar de vijfde plek op de ranglijst. De concurrentie komt later dit weekend in actie.

Marsman, Ten Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Jensen (75. Yeboah), Trajkovski, Ede (51. George), Ünal