Uitermate zwak FC Twente keert met een punt terug naar Enschede

FC Twente heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Tukkers speelden in een uitermate zwakke wedstrijd met 0-0 gelijk. De manier waarop mag zorgelijk worden genoemd. De ploeg grossierde in balverlies en kwam tot slechts twee schoten op doel.

Het werd al snel duidelijk dat het een echte knokwedstrijd ging worden. ADO Den Haag begon fel, maar na een kwartier begon FC Twente beter in de wedstrijd te komen. In de 22e minuut werd FC Twente een vrije trap op rand 16 onthouden toen Mulder een duidelijke overtreding op Roemeratoe over het hoofd zag. De middenvelder werd aan zijn shirt getrokken, maar zowel Mulder als zijn assistent zagen het niet.

In de 26e minuut was daar het eerste schot op doel van FC Twente. Het was Wout Brama die een poging waagde van afstand, maar de doelman op zijn weg vond. In dezelfde minuut werd een 2 tegen 1 situatie niet goed uitgespeeld door Nakamura. Hij wist de bal niet bij de vrijstaande Aitor te krijgen. Dit tot grote teleurstelling van de Spanjaard die klaar stond om zijn ploeg op 1-0 te zetten.

In de 28e minuut een vervelend moment voor Brama. De aanvoerder zette een prima tackle in, maar Mulder zag er een gele kaart in. Vlak voor rust was Mulder wederom even het onderwerp van gesprek. Hij en de VAR besloten geen penalty te geven na een handsbal van ADO in de 16. Er was volgens de leiding geen opzettelijke handsbal.

Ondanks de slechte eerste helft besloten beide trainers niet te wisselen. Het was Den Haag dat binnen een minuut de eerste poging op doel waagde. De kopbal leverde echter geen problemen op voor doelman Drommel. In de 49e minuut volgde een geweldige pass van Brama die Aitor wegstuurde. De Spanjaard vergat echter iets goeds te doen met de bal die hij zelf kon schieten of af kon leggen. In plaats daarvan verspeelde hij de bal.

In de 51e minuut kwam er extra vuur in de wedstrijd door een opstootje tussen Verdonk en Malone. De Hagenees gaf een tikje na bij de huurling van Feyenoord waarna de linksback ontplofte. Nadat de gemoederen gesust waren kregen beide spelers geel. Na een uur was er weer een wapenfeitje van FC Twente. Aitor besloot te schieten, maar zijn inzet ging rakelings langs de paal. In de 67e minuut volgde een noodgedwongen wissel bij FC Twente. Het schoot Verhaegh ogenschijnlijk in de lies en hij werd vervangen door Pleguezuelo.

In de 74e minuut een opvallende wissel bij FC Twente. Garcia besloot Vuckic eruit te halen en Berggreen in de spits te zetten. In de 81e minuut volgde de laatste wissel aan de kant van FC Twente. Nakamura werd naar de kant gehaald voor Menig. In diezelfde minuut raakte Aitor de paal, maar zijn actie werd teruggefloten vanwege buitenspel. Enkele minuten later was het ADO dat weer gevaarlijk werd. Kramer haalde uit binnen de zestien, maar de inzet van Kramer ging via het hoofd van zijn medespeler naast het doel van Drommel. Het was het laatste grote kans van de wedstrijd. Om positief af te sluiten; Drommel hield voor het eerst sinds 24 augustus de nul en keepte wederom uitstekend.

Drommel, Verhaegh (67. Pleguezuelo), Busquets, Schenk, Verdonk, Roemeratoe, Brama, Selahi, Aitor, Nakamura (81. Menig) en Vuckic (74. Berggreen)