Uitermate zwak FC Twente verspeelt in extremis dure punten

FC Twente wist vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven niet te winnen. In het Jan Louwers Stadion kwamen de mannen van Marino Pusic niet verder dan een teleurstellende 1-1. De Enschedeërs speelden een uitermate zwakke wedstrijd, maar kwamen via een treffer van Aitor op een 0-1 voorsprong, maar in de slotseconden werd de voorsprong alsnog weggegeven.

Het begin van FC Twente in Eindhoven was alleraardigst. De bal ging snel rond, al creëerden de Tukkers daar verder geen kansen uit. Na pak en beet vijftien minuten zakten de bezoekers heel ver terug en kreeg FC Eindhoven, dat alle tweede ballen won, zelfs de betere kansen. Vlak voor rust kreeg FC Twente pas haar eerste kans. Een inzet van Matthew Smith werd echter geblokkeerd.

De tweede helft startte FC Twente niet veel beter en kreeg Pusic vrij snel een enorme knauw te verwerken met het uitvallen van Cristian González. De centrale verdediger moest met een bebloed gezicht van het veld af en werd vervangen door Nacho.

Toch kwam FC Twente na een klein uur spelen op een 0-1 voorsprong. Een voorsprong die uit het niets tot stand kwam. Aitor draaide een vrij trap in, waar niemand tegenaan liep en de bal verdween plots in het doel: 0-1. Een welkome opsteker voor de ploeg, al werd het spel niet veel beter.

Ruim vijftien minuten voor het einde kwam FC Eindhoven met tien man te staan na een rode koort voor Jay Izdes die met gestrekt been inkwam op invaller Jari Oosterwijk. Ook dit gegeven hielp FC Twente niet. De Tukkers konden de voorsprong niet verdubbelen en probeerden de wedstrijd hautain uit te spelen. Mede door tijd te rekken probeerden de bezoekers FC Eindhoven, dat aandrong, uit de wedstrijd te halen.

In de absolute slotfase ging het echter alsnog mis voor FC Twente. Aanvoerder en routinier Ricardinho verspeelde op een ontzettend domme manier de bal, wat FC Eindhoven en corner opleverde. Uit die corner was het Collin Seedorf die de bal snoeihard tegen de touwen kopte.

FC Eindhoven – FC Twente 1-1 (0-0)
57' Aitor 0-1,
90' Seedorf 1-1

Scheidsrechter: Blank

Geel: Lopes, Raaijmakers (FC Eindhoven) Hölscher, Aitor, Ricardinho (FC Twente)
Rood: Izdes (Eindhoven)

FC Twente: Drommel, Ramos, Bijen, Gonzalez (54/ Nacho), Ricardinho, Smith, Hölscher, Espinosa, Aitor, Boere (66/ Oosterwijk), Zekhnini (84/ Bapoh).