Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ultee blikt terug: “Als jouw man scoorde, dan was het jouw schuld”

Ultee blikt terug: “Als jouw man scoorde, dan was het jouw schuld”

Sjors Ultee kreeg onlangs te horen dat hij geen toekomst meer heeft bij FC Twente. De rol van de assistent-trainer werd afgelopen seizoen beperkt na de komst van toenmalig hoofdtrainer Gertjan Verbeek in Enschede. Bovendien verschilden de opvattingen van de oefenmeester en de spelersgroep dermate van elkaar, dat de spelersgroep geen vertrouwen meer had in Verbeek.

“Wij gingen zoveel dingen anders doen”, blikt Ultee terug bij Podcasten met Petersen. “Voor sommige spelers was dat achterhaald en ouderwets. Mandekking zie je nauwelijks meer, maar wij speelden bijvoorbeeld tegen sc Heerenveen met Ødegaard hangend op rechts. Onze linksback moest meelopen, maar de rechtsback van de tegenstander ging dan mee naar voren. Dat is niet erg, mits onze linksbuiten meegaat.”

“Als je overal meeloopt, zou het dus in theorie kunnen”, vervolgt Ultee. “Maar de spelers kregen daardoor het gevoel dat ze alleen maar hun man achterna moesten rennen. Plus: je kreeg een soort afrekencultuur. Als jouw man scoorde, was het jouw schuld. Dan wordt het ieder voor zich. Het was een moeilijke fase, want we hadden al veel verloren en er stond veel druk op de groep. Dan zie je langzaam de frustratie en irritatie groeien”, aldus Ultee.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op