Ünal en Jensen bezorgen FC Twente uitstekende zege op NEC

Vandaag nam FC Twente het in eigen huis op tegen NEC. Het betrof een beladen wedstrijd door een opmerkelijke protestactie van Vak P. De supporters zijn het niet eens met de gang van zaken en zochten daarom pas na de rust de tribune op. De Tukkers faalden vanavond niet en hebben de Nijmegenaren simpel weten te kloppen.

FC Twente verloor de toss en voetbalde daarom aan het begin van de wedstrijd richting een leeg supportersvak. Al in de twaalfde minuut wist Enes Ünal uit een corner de eerste treffer van de avond te maken en scoorde daarmee tevens het allereerste doelpunt uit een corner voor FC Twente dit seizoen. Veel supporters besloten om na de treffer van de Manchester City-huurling alsnog een stoeltje op te zoeken op Vak P. Hoewel de score gemakkelijk uitgebreid had kunnen worden, gebeurde dit in de eerste helft niet.

[google] De tweede helft begon met een goed gevuld Vak P. Ook hoefden de supporters niet lang te wachten op de tweede treffer. Fredrik Jensen wist namelijk in de 58e minuut de keeper van NEC te passeren. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg de ploeg uit Enschede nog een aantal grote kansen om verder uit te lopen, maar dit gebeurde in eerste instantie niet. Tot in de 92e minuut, toen Enes Ünal als kers op de taart zijn tweede van de avond maakte. De Tukkers boeken een uitstekende 3-0 zege op NEC en gaan vol vertrouwen richting het uitduel in Alkmaar.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen ('76 Hooiveld), Bijen, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Celina, Jensen ('68 George), Yeboah, Unal.