Connect with us

Eerste elftal

UPDATE: Vak P ontvangt uitnodiging FC Twente

Gepubliceerd

op

vak-p

Het akkoord dat FC Twente sloot met de Eredivisie CV over het compenseren van de overige zeventien Eredivisieclubs blijft de gemoederen bezig houden. Naast de Eredivisieclubs zijn er nu ook enkele Jupiler League-clubs die een beroep doen op de compensatie. Dit terwijl supporters van FC Twente woedend zijn over het feit dat de Enschedese club zich zo makkelijk gewonnen gaf.

Supportersvereniging Vak P komt via Facebook opnieuw met een statement over het gesloten akkoord en is wederom niet mals voor het huidige bestuur van FC Twente. De supportersvereniging wil dan ook zo snel mogelijk om tafel met het bestuur om het een en ander duidelijk te krijgen.

Hoe meer we stil staan bij de deal die FC Twente met de andere eredivisieclubs heeft gesloten, hoe meer woede en onbegrip we krijgen. De reacties die we horen zijn fel en dat begrijpen we.
Er zijn zelfs mensen die hun jaarkaart willen opzeggen.

Wij als VAK-P kunnen dit niet accepteren.

FC Twente ging vol voor meer openheid en transparantie maar laat zich toch verleiden om in achterkamertjes geheime deals met andere clubs te maken. Verleiden door een stelletje aasgieren die bloed ruiken en nog even hun graantje mee willen pikken. FC Twente is al hard gestraft middels geldboetes, puntenaftrek en ontnemen van Europees voetbal. Wij kunnen geen begrip opbrengen voor clubs die vervolgens ook nog voor eigen rechter willen spelen en FC Twente onder druk zetten om linksom of rechtsom toch een club zonder geld nog wat geld afhandig te maken.

Dan de deal zelf. Gratis toegang voor uitsupporters is een slecht gebaar naar de eigen supporters, die ook trouw zijn en blijven in slechte tijden. Die komend seizoen weer hetzelfde bedrag betalen voor hun jaarkaart maar weten dat het sportief nog niet veel beter zal gaan.

Als uitsupporters gratis welkom zijn, dan moeten FC Twente uitsupporters dat ook bij andere clubs zijn. Wij kunnen niet accepteren dat er gratis andere mensen komen die onze club het bestaan wilde ontnemen.

Vak P is van mening dat de deal tussen FC Twente en de Eredivisie CV moet worden teruggedraaid. Geen extra straf bovenop al die straffen die we al hebben gekregen en ook geen geheime deals waar niemand de inhoud van mag weten.

Vak P eist opheldering van het bestuur van FC Twente en wil zo spoedig mogelijk met hen om tafel, uiterlijk volgende week. Tevens weten wij ook welke bestuurders van andere clubs er tegen ons zijn en die personen zijn persona non grata in de Veste mochten wij onze licentie behouden.

UPDATE 18:25 uur: Vak P heeft van FC Twente een uitnodiging ontvangen om een gesprek aan te gaan. Deze zal volgende week plaatsvinden. De supportersvereniging probeert de supporters zo snel en zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

FC Twente EK Poule. Doe mee en WIN!

Onze FC Twente EK Poule is geopend! Doe ook mee en vergeet zeker ook niet je vrienden uit te dagen. Deelname is uiteraard gratis en voor top 10 hebben we mooie prijzen te vergeven!

Klik hier om direct naar de FC Twente EK Poule te gaan. We wensen iedereen veel succes.

18 Reacties

Plaats een reactie

18 Reacties

 1. BAM

  Sukkels van VAK P. De sfeermakers, ja. De Belhamels (om het zacht uit te drukken) ook.

  Wacht verdomme nu gewoon tot we de licentie hebben, tot we de volle focus weer op eigen organisatie hebben. Laat Onno en de hele rambam hun werk doen. Ga nu geen tijd verkwisten of dwarsliggen, dat helpt op dit moment heeeee-le-maaaaaaaaaaal 0.0. We bestaan volgend jaar of niet, die 350,000 per jaar is niet zo heel erg in contrast met het andere scenario …. De dood.

  15 mei 2016

 2. ria1968

  met vak-p eens , de bedoeling van Zeist is gewoon dat we een langzame dood sterven, als het dan zover is kan Zeist barmhartig gaan doen in de trant van dat ze alles hebben geprobeerd om ons de licentie niet af te pakken, in werkelijkheid buiten ze ons financieel nog verder uit tbv van andere eredivisie en jupilerclubs, volgens mij gaat een rechter nooit zover daarin mee.

  14 mei 2016

 3. Johnny W

  ze voeren een chantage campagne niet meer of minder. lijkt mij toch ook een strafbaar iets onnie?vind dat er maar eens aangifte van moeten worden gedaan. niks geen afpers drukdealtjes van die gasten honoreren, poot stijf houden en een dikke vette vinger in lucht.

  14 mei 2016

 4. Richard

  100%eens met vak P eerste is transparantie dat hebben ze ons belooft deze deal is gemaakt in de achterkamers van de knvb bha

  14 mei 2016

 5. Old Skool Vak P

  Hey BAM… ga ze het volgend jaar ff persoonlijk vertellen bij Vak P… vooral mbt die lijntjes.. mooie internethooligan!

  13 mei 2016

 6. Ronny

  Dit lijkt meer op dat FC Twente heeft gevochten tegen de KNVB en verslagen is ( puntenaftrek, boetes, geen europees voetbal en voorwaardelijk intrekken van de licentie), en nu FC Twente op de grond lig en om weet op te staan eerst alle aanbevelingen van het rapport Knõppe moet doorvoeren en aan alle eisen van de KNVB moet voldoen. Komen de rest van die laffe honden uit de bosjes om met elkaar nog even een lekker potje kopschoppen te doen bij FC Twente!

  Dit gaat werkelijk alle perken te buiten, sta dan ook 100% achter Vak P.

  Voor de laffe honden die aan het kopschoppen zijn, beter maak je ons nu helemaal kapot want als we opstaan maken wij jullie kapot!

  COTE!

  13 mei 2016

  • robbert

   Goede tekst voor een column in een landelijk dagblad. Prachtige vergelijkingen. Prima stukje.

   14 mei 2016

 7. Sta 100% achter vak P.

  13 mei 2016

 8. Inkoppertje

  Hoe het ook went of keert, dit is een walgelijke actie. Ik snap best dat er wat kont gekust moet worden om dergelijke relaties te repareren maar dit gaat nergens meer over. En gratis uit supporters en geld betalen en dan ook nog steeds janken en degredatie eisen van onze club. Nee, dit heeft niks meer met relatie en eerlijkheid te maken, dit heeft te maken met het eigen hachje redden, met jezelf niet in de spiegel aan kunnen kijken en zeggen dat je je best hebt gedaan.
  Ik kan het ook nog steeds niet bevatten dat Twente zo makkelijk overstag is gegaan. Ik walg van de andere clubs die vinden/eisen dat zij geld van Twente moeten krijgen. Zelf niet goed genoeg kunnen presteren en dan alsnog dit roepen. Laten we niet vergeten dat Twente vorig jaar 6 punten heeft ingeleverd en daarmee bijzonder laag op de ranglijst is geëindigd. Uiteindelijk is geld niet de beslissende factor in het voetbal wat betreft eindstand maar de prestaties op het veld en die zijn al jaren niet om over naar huis te schrijven bij onze FC.

  13 mei 2016

 9. BAM

  Behoorlijk oneens. Dat ze bij Vak-P niet nadenken, komt door al die witte lijntjes. Fijn.

  Als je werkelijk denkt dat de mensen die Twente nu aan het redden zijn deze deel voor de lol gemaakt hebben ben je knettergek. Er is tot op heden NIEMAND op welk forum dan ook, of in de media, die heft kunnen uitleggen dat een rechtszaak niet mogelijk was, en indien wel wat de consequenties ervan konden zijn. Over x jaar relatief kleine bedragen betalen voor welke reden dan ook, kan blijkbaar. Met dit ondoordachte emo-statement schiet P zichzelf in de poten: Ze hebben bepaalde vragen niet overwogen: Wat als deze deal er niet was? Wat zou de consequentie van een rechtzaak zijn? Voordat er iemand is die hier specifiek antwoord op kan geven moet je het bestuur niet afvallen. Tevens, blijkbaar hebben Ome Joop en trawanten dergelijk arrogant gehandeld dat er diepgewortelde haat naar Twente is ontstaan. Goodwill, altruisme, pragmatisch of strategisch…. als dit een vereiste was in de ogen van Onno en de reddende engelen van FC Twente, slikken, accepteren, en de licentie koesteren.

  13 mei 2016

  • Itsme

   En daarom moet er ook snel een gesprek plaats vinden tussen het bestuur en de supporters.
   Misschien/waarschijnlijk was die deal nodig, maar de communicatie vanuit de club verdient absoluut geen schoonheidsprijs.

   13 mei 2016

  • henk

   Doet toch niet zo naïef BAM. Je laat je als club toch niet op deze manier ringeloren.
   De licentiecommissie stelt het besluit zonder opgave van reden uit. Vervolgens gebruikt de ECV (net als de KNVB) de intrekking van de licentie als drukmiddel. De schoften willen ook nog eens dat het geheim gehouden word. Deze eén twee tussen de licentiecommissie en de ECV is doorgestoken kaart. Dit was een driehoekje tussen de knvb, ECV en de licentiecommissie met als doel FC Twente te chanteren.
   De ECV heeft geen enkele bevoegdheid om straffen uit te delen. Je laat je toch niet op deze manier onder druk zetten. De rechter ziet ze aankomen…

   13 mei 2016

  • robbert

   Ik heb de vraag al een paar maal gesteld. Maar wat is nu precies de onderbouwing van de geleden schade door andere clubs? Betreft het alleen de ‘verminderde TV-inkomsten’? Dan zijn claims van clubs als Ajax, PSV, maar ook RKIC, Cambuur, NAC, GAEagles, Ado, Excelsior, Willem2, Roda enz. de grootst mogelijke onzin en zullen door een rechter nimmer gehonoreerd worden. Hooguit claims van clubs, die aantoonbaar geld zijn misgelopen, omdat zij hoger op de ’10-jaars gemiddelde lijst’ zouden hebben kunnen staan. En dat alleen maar gerekend over de laatste hooguit 2 of 3 jaar. Ik betwijfel of een rechterlijke uitspraak ten nadele van FCT zou uitvallen.

   13 mei 2016

  • Frank

   Robbert slaat de spijker volledig op zijn kop. De redenatie dat clubs schade hebben geleden gaat hooguit voor een handvol clubs. Namelijk ten eerste voor die clubs die wellicht anders boven ons geëindigd zouden als het spel eerlijk was gespeeld. Ten tweede voor clubs die spelers zijn misgelopen doordat wij ze voor hun neus hebben weggekocht. Dat zijn dan spelers die toch slechts voor een paar clubs betaalbaar waren geweest. Dus waar zit nou precies de geleden schade voor alle anderen?!? Simpel antwoord; die is er NIET!!!

   13 mei 2016

  • Thijs

   Dan kan Twente ook -tig rechtszaken beginnen over de veroordeling voor de Doyen deal. Onrechtmatig verkregen bewijslast e.d.

   13 mei 2016

  • gast

   Buiten jouw redenering om over het wel of niet strafbaar zijn ( kan in mijn ogen niet want ze zijn allen lid van een bond waarin afspraken gemaakt zijn en daar kun je geen van hun voorstellen onder de strafmaat vinden) is er een groter issue en dat is TRANSPARANTIE. 1 van de eisen van de KNVB is: alles moet transparant zijn. Bij deze deal is duidelijk afgesproken dat er niets maar dan ook niets openbaar gemaakt mag worden. De KNVB moet daar tegen optreden en al die clubs die er op staan dat alles geheim gehouden moet worden beboeten en onder de loep nemen. Daarnaast is hier sprake van chantage en ook dat is niet te tolereren. Dus mijn voorstel is alle clubs die hier de hand in hebben de licentie ontnemen.

   14 mei 2016

 10. Jankees

  Helemaal met vak-P eens!

  13 mei 2016

 11. Tukkerpower

  Spijker op de kop, smerige aasgieren en lijkenpikkers zijn niet welkom.

  13 mei 2016

Laatste Nieuws

thomas-lam-fc-twente-vitesse-2018 thomas-lam-fc-twente-vitesse-2018
FC Twente Nieuws6 uur ago

Lam maakt transfervrije overstap naar Australische A-league

Thomas Lam heeft de overstap gemaakt naar Melbourne. De centrale verdediger gaat daar uitkomen in de A-league, het hoogste niveau...

maud-roetgering-rentree-fc-twente-vrouwen-2022 maud-roetgering-rentree-fc-twente-vrouwen-2022
FC Twente Nieuws6 uur ago

Finalewedstrijd FC Twente – Benfica (v) live uitgezonden op RTV Oost

FC Twente Vrouwen speelde donderdagavond de halve finale van het kwalificatietoernooi in aanloop naar de Champions League. Op Sportcampus Diekman...

marit-auee-presentatie-fc-twente-vrouwen-2022 marit-auee-presentatie-fc-twente-vrouwen-2022
FC Twente Nieuws7 uur ago

Auée en Everaerts met Oranje Onder20 (v) door naar kwartfinale

FC Twente Vrouwen won donderdagavond met maar liefst 13-0 van Agarista CSF. Het was de halve finale in het kwalificatietoernooi...

Supporters-Florence-FC-Twente-Fiorentina-Conference-League-Seizoen-2022-2023 Supporters-Florence-FC-Twente-Fiorentina-Conference-League-Seizoen-2022-2023
Conference League8 uur ago

Van Binnenuit: FC Twente nog volop in de race na kleine nederlaag

FC Twente heeft donderdagavond nipt verloren van Fiorentina. In regenachtige omstandigheden wonnen de Italianen met 2-1. De Tukkers begonnen niet...

Virgil-Misidjan-Juichen-FC-Twente-Fortuna-Sittard-Seizoen-2022-2023 Virgil-Misidjan-Juichen-FC-Twente-Fortuna-Sittard-Seizoen-2022-2023
Conference League8 uur ago

In beeld: Spelers en staf veilig geland op Twente Airport

Woensdagochtend vertrokken de spelers en staf van FC Twente naar Florence. Twee dagen later zijn ze weer geland op Twente...

paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-juni-2020 paul-van-der-kraan-algemeen-directeur-fc-twente-juni-2020
Conference League9 uur ago

Van der Kraan enthousiast: “Zorgde voor een prachtige entourage”

FC Twente werd donderdagavond door 2.200 Twente-supporters aangemoedigd in Florence. Ook Paul van der Kraan en Jan Streuer waren aanwezig...

Ramiz-Zerrouki-Youssef-Maleh-Sofyan-Amrabat-FC-Twente-Fiorentina-Florence-Conference-League-Seizoen-2022-2023 Ramiz-Zerrouki-Youssef-Maleh-Sofyan-Amrabat-FC-Twente-Fiorentina-Florence-Conference-League-Seizoen-2022-2023
Conference League9 uur ago

Samenvatting Fiorentina – FC Twente seizoen 2022-2023 (2-1)

FC Twente speelde donderdagavond onder toeziend oog van 2.200 supporters de heenwedstrijd tegen Fiorentina. In het Stadio Artemio Franchi werd...

joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-presentatie-2022 joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-presentatie-2022
FC Twente Nieuws10 uur ago

FC Twente (v) overtuigend: “Deze wedstrijden pakken we serieus op”

Bij de club FC Twente stond donderdagavond in het teken van Europees voetbal. Waar FC Twente uit speelde tegen Fiorentina,...

vaclav-cerny-twente-groningen-2022 vaclav-cerny-twente-groningen-2022
Conference League10 uur ago

Cerny snakte naar een doelpunt: “Speelt zich af in mijn hoofd”

FC Twente kende donderdagavond in de eerste helft de nodige moeite met de linkerkant van Fiorentina. Om dit tegen te...

brenet-juichen-az-twente-maart-2022 brenet-juichen-az-twente-maart-2022
Conference League11 uur ago

Brenet duidelijk: “Ik heb er nog alle vertrouwen in”

FC Twente heeft komende donderdag nog alles om voor te spelen in de return tegen Fiorentina. De Tukkers kwamen afgelopen...