FC Utrecht - FC Twente 2010-2011

FC Twente is er Zondag 06 Februari 2011 niet in geslaagd de koppositie in de eredivisie over te nemen van PSV. De regerend landskampioen moest in het duel bij FC Utrecht genoegen nemen met één punt: 1-1. Door de remise komt Twente wel naast de Eindhovenaren aan de leiding.

Bij een overwinning in De Galgenwaard zou Twente de eerste plaats overnemen van PSV, dat in eigen huis met 1-0 verloor van ADO Den Haag. Maar dat gegeven zorgde er niet voor dat de Tukkers vanaf het eerste fluitsignaal een geïnspireerde indruk maakten. Het duurde zelfs tot de 44ste minuut voor de ploeg van trainer Michel Preud'homme haar eerste kans kreeg in Utrecht.

Het was dan ook de thuisclub die voor rust domineerde, maar veel kansen leverde het niet op. Dries Mertens was dreigend met een schot van afstand, terwijl Leon de Kogel het probeerde met een puntertje. In de 37ste minuut kwam FC Utrecht terecht op voorsprong. Na een goede actie van Nana Asare kwam de bal bij De Kogel terecht, die controleerde en schoot koel de 1-0 binnen.

Op slag van rust was Douglas gevaarlijk uit een hoekschop van Theo Janssen en Marc Janko probeerde het met buitenkant links, maar de Domstedelingen behielden hun voorsprong. In de tweede helft - toen Bryan Ruiz voor Janko in het veld was gekomen - stond het echter alweer snel gelijk. Luuk de Jong legde terug op Nacer Chadli, die van dichtbij de 1-1 kon binnenschieten.

De wedstrijd kon daarna alle kanten op. FC Utrecht kreeg via Edouard Duplan nog twee uitstekende kansen. Nikolay Mihaylov redde uitstekend op een lob, die hij van de doellijn haalde. Ook zag de Fransman een kopbal op de lat belanden. Maar ook FC Twente kreeg nog kansen op de winst. Ruiz en Douglas kregen in de slotfase goede mogelijkheden, maar wisten Michel Vorm niet te passeren.

Door de puntendeling in Utrecht komt FC Twente op gelijke hoogte met PSV. Beide ploegen hebben 47 punten uit 22 wedstrijden, alleen het doelsaldo van de Eindhovenaren is veel beter. FC Utrecht blijft achtste, met 34 punten uit 22 competitieduels.
(Bron: Nusport - VI.nl)