FC Twente Nieuws

Vak P komt met uitgebreid statement: "Bedankt voor het kapot maken van een belangrijk onderdeel van FC Twente"

Vak P komt met uitgebreid statement: "Bedankt voor het kapot maken van een belangrijk onderdeel van FC Twente"

Vak P heeft vandaag hard uitgehaald naar het OM en burgemeester Onno van Veldhuizen. Dit deed de supportersvereniging middels een bericht op de Facebookpagina.

We hebben de afgelopen weken alles even laten bezinken alvorens een reactie te geven betreffende de uitspraak en het onlangs aangekondigde hoger beroep van het OM. Na alle publicaties in de media rond de inval in ons supportershome in april 2016 met uitspraken als: “Satudarah en Saudarah hebben de macht gegrepen in het supportershome”, “FC Twente en de supportersvereniging hadden niets meer te vertellen”. Het supportershome was verworden tot een plek waar de georganiseerde misdaad de macht had gegrepen en was verworden tot een plek waar mishandelingen, intimidatie en een selectief deur-beleid schering en inslag waren. Volgens de burgemeester Onno van Veldhuizen mochten de leden van Vak-P niet meer naar binnen, terwijl vrienden van de motorclubs dat wel mochten. Na deze machtsgreep zou er stelselmatig harddrugs zijn gedeald in het supportershome door leden van de motorclub, zo staat er nog steeds te lezen op de website van het openbaar ministerie…

Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan…

Bij de inval werd, zoals bekend is geworden, 11 gram aan cocaïne gevonden. Hier werd gemakshalve 17 gram van gemaakt, 'dankzij' de lege gevonden ponypacks in de gracht. Minder dan in de gemiddelde kroeg in de binnenstad van Enschede of andere grote stad. Dat bij de inval risico’s zijn genomen waarbij onschuldige supporters, politieagenten en anderen gewond zijn geraakt nam de politie onder aanvoering van mevrouw Janny Knol, de heer Arjan Derksen en de gemeente onder aanvoering van 'burgervader' Onno van Veldhuizen en de heer Paul Wesseloo maar voor lief. Zoals mevrouw Knol het destijds omschreef “de troep moest worden opgeruimd”.

Hoe zat het ook alweer? Volgens onze stellige overtuiging begon het in 2016. Wij waren volop bezig met de organisatie van het feest ter ere van ons 25-jarig jubileum. Dit zou gevierd worden in de Expohal tegenover het stadion, dat geëxploiteerd werd door FC Twente. Omdat de politie had vernomen dat er ook leden van Satudarah waren uitgenodigd gingen alle alarmbellen af. De driehoek (overlegorgaan van Gemeente, Politie en OM) wordt met spoed geïnformeerd. Reden: De gemeente, met wie FC Twente op dat moment in onderhandeling is over de garantstelling, wil niet dat FC Twente mensen van Satudarah in de door haar geëxploiteerde hal ontvangt, ondanks dat FC Twente de ruimte aan Vak-P verhuurd heeft. De gemeente organiseert een spoedvergadering op het stadion en nodigt daarvoor de politie, Vak-P en FC Twente uit. Woensdagmiddag, 3 dagen voor de datum van het feest om 12.00 uur wordt het bestuur gebeld met het verzoek/eis diezelfde middag om 14.00 uur op het stadion te komen. Niet verschijnen zou sowieso een verbod op het feest betekenen. Uiteindelijk zitten deze partijen dan ook aan tafel, met een kanttekening: het bestuur van FC Twente, op dat moment alleen nog maar Ton Heerts (De rest van de RvC was op 2 maart op non-actief gesteld door de commissie Knuppe) en interim-directeur Onno Jacobs geven intern aan niet aan tafel te willen verschijnen en sturen een medewerker van veiligheid naar deze spoedvergadering. Tijdens deze bijeenkomst eist de gemeente Enschede, onder aanvoering van programmamanager veiligheid de heer Paul Wesseloo dat Vak-P Satudarah leden gaat weigeren. Op de vraag van Vak-P: ‘waarom?’, geeft de gemeente aan dat het ongewenste personen zijn. Het lijkt erop dat Satudarah een landelijk probleem is dat de overheid niet kan oplossen en nu dus maar op het bordje schuift van een vereniging met vrijwilligers, een voetbalclub of de nationale voetbalbond. Dezelfde methode past men ook toe bij horecaondernemers in Enschede en omstreken. Uiteindelijk weigert Vak-P, om personen die niets verkeerd gedaan hebben en gewoon lid zijn van Vak-P, de toegang tot het feest te verbieden. Dit schiet de gemeente in het verkeerde keelgat en dat zou Vak-P dan ook nog wel merken. (Nb. Het feest is gewoon doorgegaan met van de overheidszijde een gigantische politie-inzet voor controles die helemaal niets hebben opgeleverd, vandaar dat we daar ook niets meer over gelezen of gehoord hebben in de media).

Intussen was de gemeente ook nog niet klaar met FC Twente, omdat het voor hun onacceptabel was dat er niemand van directie bij de spoedvergadering aanwezig was. FC Twente, in de persoon van Ton Heerts, kreeg telefonisch verschrikkelijk op haar donder van de burgemeester vanwege de afwezigheid. Om toch zijn positie te redden heeft Dhr. Heerts de burgemeester beloofd dat zodra er op bestuurlijk gebied “schoon schip” gemaakt zou zijn, dat er ook op veiligheid “schoon schip” gemaakt zou worden. Later zou blijken, na uitspraken van Ton Heerts tijdens de RvC vergaderingen en op kantoor, dat zowel bij Vak-P als Satudarah “schoon schip” gemaakt zou worden en dat de gemeente desnoods samen met FC Twente naar de KNVB zou gaan om dat te bewerkstelligen. Het gevolg van deze opstelling van FC Twente, en de doorgevoerde wijzigingen op de afdeling Veiligheid van FC Twente, was dat de politie alle ruimte kreeg om aan een rapport te bouwen om een actie/inval te rechtvaardigen. Politiechef van Enschede Arjan Derksen stelde een bestuurlijke rapportage op waarin hij allerlei insinuaties deed om personen en de vereniging in een kwaad daglicht te stellen. De burgemeester gaf uiteindelijk op basis van deze bestuurlijke rapportage zijn goedkeuring aan de inval.

Vanaf 6 april 2017 weten we dus welke consequenties dit heeft gehad, en we sommen ze graag nog even op: een politie inval met shotguns tijdens een wedstrijd, onrust in de grachten en op de tribunes, incidenten na afloop van de wedstrijd, gewonde politiemensen en supporters, modder gooien in de media, een liegende burgemeester en politiechef, een burgemeester die de volgende dag eist dat de stadionspeaker zich om 9.00 uur meld op het stadhuis om hem intimiderend uit te leggen dat de daadwerkelijke versie van het omroepen van het bericht (waardoor alles escaleerde) beter maar niet naar buiten kan komen, 6 dagen leugens in de Tubantia, onrust binnen de eigen gelederen van FC Twente, een onderzoek van de burgemeester naar zijn eigen gedrag (iets met de slager die zijn eigen vlees keurt), een club die mee werkt aan het laten ophangen van verborgen
politie-camera’s in het supportershome van Vak-P (waar tijdens de rechtszaak uit bleek dat de beelden niks verdachts bevatten, misschien staan er zelfs wel ontkrachtende beelden op?? Tijdens de rechtszaak is er zelfs gevraagd naar de beelden. Dat verzoek werd afgewezen. Niemand weet waar de beelden zijn), een onderzoek van de Ombudsman waar gemeente, FC Twente, Politie en OM om onduidelijke redenen niet aan mee wensen te werken, een bestuurslid om onduidelijke reden verdacht maken en vervolgens geen enkel bewijs richting hem te kunnen tonen, een directie die als judas en onbetrouwbaar wordt gezien, een RvC die danst naar de pijpen van de gemeente omwille van een garantstelling en uiteindelijk een uitspraak bij de rechter m.b.t. deze zaak. Vak-P is bewust kapot gemaakt door 'onze' lokale driehoek. 26 jaar historie om zeep geholpen. En met welke reden?!

De vraag die tijdens het hele proces en de afgelopen twee jaar bij het bestuur bleef hangen was: gaat het om ons of gaat het om Satudarah? Wij wisten het antwoord wel, maar zaten te wachten op bevestiging van een onafhankelijke rechter. En die kwam er; alle verdachten zijn vrij gesproken van drugshandel, alle verdachten vormen tezamen geen criminele organisatie. En het belangrijkste: de vereniging en het bestuur hebben hier geen enkele rol in gespeeld. Toch is er in de afgelopen twee jaar een onmenselijke druk op ons uitgeoefend. Men heeft geprobeerd ons uit elkaar te spelen. Het home mocht bijvoorbeeld wel weer open, maar twee bestuursleden moesten dan aftreden. Dat hebben wij natuurlijk geweigerd. Niemand bepaald wie er bij ons in het bestuur plaatsneemt en helemaal niet onder druk van een malafide politiechef in Enschede.

Iedereen dekt elkaar; de Burgemeester de politie, de politie de burgemeester en over de uitspraak van de rechter zwijgt men in alle talen. Ja, een klein zinnetje in het artikel van de uitspraak: het betreft hier twee verschillende zaken. De sluiting en de strafzaak dus. Nu geen veilige of politiek correcte uitspraken, waar men verstopt zich achter de dikke muren van het stadhuis. De burgemeester kan namelijk door de vreselijke viervoudige moord in zijn gemeente en het gezichtsverlies in deze zaak niet nog meer problemen handelen.

Conclusie: De burgemeester Onno van Veldhuizen heeft zich laten leiden door een bestuurlijke rapportage van Politiechef Arjan Derksen om zijn goedkeuring te geven aan deze inval. Een rapportage zonder juridische onderbouwing blijkt nu wel. De uitspraak van de rechter is een zeer gevoelige nederlaag voor de politie en van Veldhuizen. Gewonden, chaos, onverantwoordelijke risico’s genomen, niemand veroordeelt voor de zaken die zich zogenaamd bij Vak-P hebben afgespeeld, de leugens zijn door de rechter van tafel geveegd. Uiteindelijk is er toch besloten om in hoger beroep te gaan. Wij zijn heel benieuwd wat er nu weer voor een poppenkast opgevoerd gaat worden om het gezichtsverlies zo veel mogelijk te beperken. Omdat er niemand is veroordeeld, heeft het hoger beroep geen prioriteit. Tijd heelt immers alle wonden, toch? Als het hoger beroep zich volgend jaar aandient is iedereen het al lang weer vergeten en dat is precies waar jullie op hopen, is het niet? Het gaat namelijk nog wel even duren voor de zaak omtrent het hoger beroep zal dienen, weet je waarom? Omdat het geen prioriteit meer heeft! Dan hebben we het nog niet eens gehad over de totale kostenpost voor deze hele poppenkast.

Tevens vragen wij ons af of er hier nog persoonlijke consequenties uit volgen voor mevrouw Janny Knol, de heer Arjan Derksen en de heer Onno van Veldhuizen? Zeker als het hoger beroep ook al niks oplevert. Want de korpsleiding van Politie Noord-Oost en de lokale politiek moet deze zaak ook met argusogen gevolgd hebben.

De burgemeester zal hoe dan ook niet lekker het nieuwe jaar zijn begonnen. Hij verliest een zaak die door hem en de politie heel hard is ingezet (met alle mogelijke mensen en middelen) en dat alles voor enkele grammen cocaïne en uiteindelijke vrijspraak voor alle verdachten. We kunnen ons nog een andere zaak (betreffende hennep met vier doden als gevolg) voor de geest halen. Dat pand hoefde blijkbaar niet gesloten te worden, meneer Van Veldhuizen? Maar wij weten het wel meneer de burgemeester, u laat Paul Wesseloo ervoor vliegen. Want ja, u was niet betrokken geweest bij het opstellen van dergelijke brieven om een pand te sluiten. Wel bij die van ons natuurlijk! Weet een ding, een beetje burgervader had geen verstoppertje gespeeld. Zoals wij altijd zeggen “de vis stinkt van de kop af”! Een groot man zou zijn excuses aanbieden en het home weer openen zonder restricties en 1700 leden hun plezier weer teruggeven, maar of we dat van u mogen verwachten?

Bedankt voor het kapot maken van een belangrijk onderdeel van FC Twente. Daar waar uw voorgangers het gesprek open en eerlijk aangingen vlucht u weg nu de leugens u achterhalen. Dan klopt het aloude Hollandse gezegde perfect; als is de waarheid nog zo snel…..

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties