Twente Insite

FC Twente Nieuws

Vak P verzet zich tegen aantijgingen: “Het zijn gewoon supporters”

Vak P verzet zich tegen aantijgingen: “Het zijn gewoon supporters”

Het Openbaar Ministerie begint steeds meer inzicht te krijgen in de misstanden rondom het supportershome van Vak P. Het home in De Grolsch Veste bood volgens het OM de ideale vrijplaats om alles te doen wat bij wet verboden was en politie en justitie stonden simpelweg buitenspel. Er was bovendien nog veel meer aan de hand en nu het home gesloten is willen de autoriteiten doorpakken en een einde maken aan deze ‘terreur’.

Motorclubs Satudarah en Saudarah namen de overhand in het home van Vak P als men de autoriteiten moet geloven en met onomstotelijk bewijs in handen meent de overheid sterker te staan dan ooit. “Het was zelfs zo dat personen geen aangifte durfden te doen van mishandeling. Dat hebben ze ons verteld.” vertelt John Lucas van het Openbaar Ministerie in gesprek met de TC Tubantia.

Vak P zelf bestempeld alle aantijgingen als complete onzin. De leden van de motorclubs in het supportershome zijn geen kwade jongens, meent de vereniging. “Het zijn gewoon supporters, die zich in de loop der tijd bij Satudarah hebben aangesloten. Zoals een ander advocaat of timmerman wordt.”

Niet zo heel lang geleden liep een onschuldige supporter ernstige gehoorschade op door een vuurwerkbom die volgens John Lucas en politiewoordvoerster Janny Knol via Vak P naar binnen zou zijn gesmokkeld. Het had dan ook veel vaker mis kunnen gaan omdat de controle in het home compleet ontbrak. Ook het ‘Kosovo is Servië’ spandoek in de thuiswedstrijd met Feyenoord wordt nu gelinkt aan de misstanden bij Vak P. Bij een poging om het spandoek te verwijderen dreigde het ook al te escaleren op de tribune en nog diezelfde avond verdween het spandoek als sneeuw voor de zon. “Het spandoek is via het home verdwenen.”

Reacties

 1. Ik vind de reactie van vak p en de andere supportersvereningen echt belachelijk. In plaats van te zeggen dat ze er vanaf nu alles aan gaan doen om drugs en andere misstanden uit het home te weren, dat de ‘supporters’ die een politieman van het paard hebben getrokken en in elkaar hebben geslagen worden geroyeerd krijgen we alleen jankverhalen te horen dat de politie niet had mogen invallen, dat drugs ook in andere stadions wordt verhandeld en hoe zielig het is dat er iemand in het been is gebeten door een politiehond.

 2. Ronald van Dalen zegt:

  Stoere jongens hè van zo’n motorclub. Stoere jas aan, stoere motor, stoere bril op. Stoere blik ook natuurlijk. Maar eigenlijk zijn het kinderachtige jongetjes die ergens bij willen horen. Ergens waarvan ze denken dat het respect oplevert. En stiekem leuk vinden dat je bij anderen angst inboezemt. Een club gebaseerd op valse vriendschap. Waarin leden zich verschuilen achter groepsgedrag. Het zijn gewoon grote kinderen bij wie een draadje los zit. Eigenlijk zijn ze heel zielig. Echt jammer dat ze niet zo snugger zijn want dan zouden ze beseffen wat voor leven ze leiden. En dat ze enorm voor schut lopen met hun kuddegedrag.

 3. Er zullen vast ‘gewone supporters’ tussen zitten, maar ook tuig! En dat tuig verpest het voor de rest.
  Het zou vak P sieren uit de slachtofferrol te komen en de boel aan te pakken daar.

  Trouwens, ik ben ook een ‘gewone supporter’, ik en het grote merendeel van de supporters heeft zich nooit zo misdragen als sommigen van vak P hebben laten zien.

  Vecht het uit waar het hoort vak P, maar verpest het niet voor de rest!!

 4. Ik was daar bij vak p toen er open dag was, ik wou graag zien hoe het er daar binnen uit zag, en mijn vriend ook, en we werden daar heel onbeschoft behandeld, iets dat ik totaal niet had verwacht tijdens notabene een open dag! Dat geeft ook al te denken.

Laat wat van je horen

*