Twente Insite

FC Twente Nieuws

Vak-P weer lijnrecht tegenover gemeente: vijf voors en tegens betreffende sluiting supportershome

Vak-P weer lijnrecht tegenover gemeente: vijf voors en tegens betreffende sluiting supportershome

Donderdag stond supportersvereniging Vak-P wederom lijnrecht tegenover de gemeente Enschede bij de bestuursrechter in Zwolle. Onderwerp van de rechtszaak? De sluiting van het supportershome in De Grolsch Veste. Binnen zes weken besluit de rechter of de sluiting terecht was en dat doet hij op basis van enkele argumenten.

Volgens de gemeente Enschede mag de burgemeester het pand sluiten als er meer dan een halve gram harddrugs wordt gevonden. In het geval van het supportershome is daar sprake van. Bovendien is het Vak-P niet gelukt om met argumenten te komen waaruit blijkt dat de drugs niet voor de handel bestemd was. Ook stelt de gemeente dat de supporters met een verbeterplan zouden komen, waarna er een opening mogelijk was. Dit plan is er volgens de gemeente nooit gekomen, schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Vak-P is van mening dat de gemeente gebrekkig onderzoek heeft gedaan. Zo zijn er camerabeelden beschikbaar vanuit het home, die veel duidelijk maken. Deze beelden zijn alleen niet bekeken. Ook vond de inval aan het begin van de tweede helft van FC Twente – PSV plaatst, op dat moment was het home geopend voor iedereen. De verantwoordelijkheid ligt in dat geval niet bij de vereniging.

Ook weerlegt de supportersvereniging het argument van de gemeente dat er nooit een verbeterplan is gekomen. In juni 2017 kwamen Vak-P en FC Twente met een verbeterplan, de burgemeester wilde er destijds niets mee doen. Alle argumenten van zowel de gemeente als Vak-P zijn hier te lezen.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kopsterk..Joep Meloen Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kopsterk..
Gast
Kopsterk..

Kennelijk heeft vak P er nog niet van geleerd, vak P moet haar verantwoordelijkheid nemen

Joep Meloen
Gast
Joep Meloen

Laat ze bij de gemeente de blafhik krijgen. De burgermeester voorop