VAN BINNENUIT: Dramatische middag voor FC Twente in de Kuip

Speelronde 9 werd er voor FC Twente eentje om snel te vergeten. De ploeg ging in de Kuip met 2-0 onderuit. De ploeg speelde de gehele tweede helft met tien man omdat Cerny vlak voor rust de rode kaart kreeg getoond. De ploeg was niet in staat om de 1-0 achterstand uit de eerste helft recht te trekken.

In de tweede helft verloor Ron Jans ook nog eens invaller Christos Tzolis. De Griekse aanvaller kwam in het veld voor Misidjan, maar maakte nog geen tien minuten vol. Hij raakte geblesseerd aan zijn linkerknie. Over de ernst van de blessure is nog niets gecommuniceerd al lijken de eerste tekenen niet positie.

Omdat AZ, Ajax en PSV wel wisten te winnen, leden de Tukkers ook op de ranglijst de nodige schade. Opvallend is dat niet FC Utrecht of sc Heerenveen de druk opvoert van onderuit. Het is Sparta dat nog maar twee punten minder heeft dan FC Twente.