Van Binnenuit: FC Twente spoelt kater weg met ruime overwinning

FC Twente speelde woensdagavond tegen Excelsior. Drie dagen eerder ging het in het westen van het land mis voor de ploeg van Jans. Tegen FC Volendam werd er met 1-0 verloren. De Tukkers revancheerden zich tegen de Rotterdammers en wonnen met maar liefst 4-0.

Al binnen twintig seconden stond de ploeg uit Enschede op voorsprong. Denilho Cleonise, die het mocht proberen vanaf de aftrap, wist na balverovering doelman Van Gassel te verschalken. Door een doelpunt van Tzolis werd in de 8e minuut de score al verdubbeld. Ondanks de bliksemstart bleef deze stand tot de rust staan.

In de tweede helft was het invaller Cerny die er met twee doelpunten 4-0 van maakte. Door die overwinning bekleedt de ploeg van Jans momenteel de vijfde plek op de ranglijst. De komende twee wedstrijden zijn tegen twee andere ploegen uit de top 5. Zaterdag staat PSV op het programma. Een week later is op zondag AZ de tegenstander.

Van Binnenuit: 'Denilho, waar ging je heen?'