VAN BINNENUIT: Pingelen met Brenet en een weergaloos uitvak

FC Twente heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen AZ. Een meer dan terecht resultaat nadat de ploeg eerst ongelukkig op achterstand was gekomen door een van richting veranderd schot van Odgaard. Het was invaller Ugalde die uiteindelijk tekende voor de welverdiende gelijkmaker.

Voorafgaand aan de treffer was het Brenet met misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd. De rechtsback begon te pingelen links in het strafschopgebied van AZ en gaf de bal uiteindelijke af aan Ugalde. Die draaide goed weg en schoot de 1-1 tegen de touwen. Het was zijn eerste treffer van het seizoen en dat werd gevierd met de 750 meegereisde supporters die 90 minuten lang het thuispubliek de baas was.

FC Twente had de tweede helft pech in de afronding. Eerst was het Van Wolfswinkel die de paal raakten en daarna was het Zerrouki die zijn schot op de lat zag belanden. Na afloop had trainer Ron Jans toch vrede met een punt. "Als je niet wint moet je zorgen dat je niet verlies, en dat is de winst van deze wedstrijd", aldus de Cruijffiaanse uitspraak van de oefenmeester.