VAN BINNENUIT: Wedstrijd vol passie en strijd eindigt gelijk in Groningen

FC Twente is er vrijdagavond niet in geslaagd om de vijfde zege op een rij te boeken. De Tukkers leken na afloop echter niet heel rouwig met een punt. Het duel met FC Groningen eindigde na negentig minuten van strijd in 1-1.

De ploeg van Danny Buijs begon de wedstrijd fel en scherp. De mannen van Ron Jans konden hier het eerste kwartier weinig tegenover zetten. Het goede begin leverde de Groningers een vroege voorsprong op. Cyril Ngonge tekende na acht minuten voor de openingstreffer van de wedstrijd.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam FC Twente beter in de wedstrijd. Het leidde nog niet tot grote kansen, maar de uitstekende start van FC Groningen leek de kop ingedrukt. Toch was er nog altijd sprake van die achterstand, die in het eerste bedrijf niet meer weggewerkt werd.

In de tweede helft wist de ploeg van Jans de controle over de wedstrijd te nemen. Nadat Virgil Misidjan, Manfred Ugalde en Denilho Cleonise in de ploeg waren gekomen, begon dit ook tot gevaarlijke momenten te leiden. Ugalde zorgde in de 74e minuut zelfs voor de gelijkmaker na een inschattingsfout in de achterhoede bij de tegenstander. Dit bleek de laatste goal van de wedstrijd. Cleonise kwam er met een kopbal nog erg dichtbij, maar de lat stond de winnende treffer in de weg.

In de nieuwe Van Binnenuit beleef je het pittige potje waar veel passie in strijd in zat vanuit een ander perspectief. Ook is er speciale aandacht voor de opening van de nieuwe fanshop in het centrum van Enschede, waarbij Kik Pierie aanwezig was. De video is onderaan het bericht te zien.