Van der Gouw kent zuur debuut in betaald voetbal

Ennio van der Gouw heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt in het betaald voetbal. De doelman viel in bij VVV Venlo nadat eerste doelman Zima geblesseerd was geraakt. De 21-jarige doelman viel in de 74e minuut in. Vlak voor tijd moest de zoon van Raimond van der Gouw nog eenmaal vissen.

Dat tegendoelpunt was wel gelijk een hele zure. De ploeg uit Venlo verdedigde namelijk een 1-0 voorsprong tegen Jong PSV. In de 85e minuut was het Simon Colyn die Van der Gouw wist te verschalken. Op de lage schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied had de doelman geen antwoord. Door het tegendoelpunt eindigde het duel in 1-1.

Van der Gouw vertrok deze zomer transfervrij bij FC Twente. De 21-jarige doelman had aangegeven niet nog een seizoen derde keeper te willen zijn bij een club. De keeper wou namelijk op zoek gaan naar een club waar hij meer speeltijd kon krijgen. In deze zoektocht kwam hij uit bij VVV Venlo. Issam El Maach werd in Enschede aangetrokken als vervanger.