Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Halst duidelijk: “Deze organisatie is nog niet subtopwaardig”

Van Halst duidelijk: “Deze organisatie is nog niet subtopwaardig”

Deze zomer haalde FC Twente liefst dertien nieuwe spelers, waaronder Danny Holla. Bij PEC Zwolle waren ze toch wel jaloers dat de middenvelder voor FC Twente koos en niet voor Zwolle, dit kwam mede omdat de Enschedese club nog steeds prima bedragen kan betalen, erkent de technisch directeur van FC Twente.

“Dat is ook zo. Maar we kunnen geen transfersommen betalen, omdat we nog vastzitten aan bepaalde zaken uit het verleden”, vertelt hij tegenover Leon ten Voorde van De Twentsche Courant Tubantia. “Daardoor kom je in een kleine vijver terecht. Ik heb me ook wel verbaasd over sommige dingen. Zo wilden wij graag een speler hebben die 4,5 ton kostte. Op de laatste dag werd hij plotseling voor niks aangeboden. Daar kun je geen beleid op maken.”

FC Twente presenteerde vorig seizoen een beleidsplan waarin stond dat de club dit seizoen zou werken met een spelersbegroting van acht miljoen euro, een bedrag dat niet helemaal waar gemaakt is. “Alles je alles bij elkaar optelt bijna 7 miljoen. En dat gaat op aan salarissen, een klein beetje opleidingsvergoeding, sociale lasten voor spelers en een paar kleine transfersommen.”

Met dat soort bedragen behoort FC Twente eigenlijk tot de subtop van Nederland. “Klopt. De meerderheid heeft minder”, erkent Van Halst. Daartegenover staat echter dat de eerste selectie momenteel weinig waarde vertegenwoordigd.

“Nu is dat misschien zo. Maar als je kijkt naar wat we bij Jong Twente hebben lopen, dan denken wij dat dat in de toekomst gaat veranderen. Achteraf hebben we wellicht iets te veel huurspelers, maar we hadden ook niks kunnen doen. En dan? Huurspelers geven ook weer wat ruimte richting volgend seizoen”, is van Halst hoopvol.

“Laten we hopen dat de wereld er over een half jaar hier wat anders uitziet. Dan hebben we hopelijk wat dossiers afgesloten. En volgens mij ziet dat er allemaal goed uit. Maar deze organisatie is nog niet subtopwaardig. De scouting bijvoorbeeld heeft alle kenmerken van een club in opbouw. We zijn nog maar een jaar bezig. Vorig seizoen werden de ballen op het veld erin geschoten, maar dat heeft heel veel verbloemd. Dit jaar wordt cruciaal, zowel sportief als financieel”, besluit de technisch directeur.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op