Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Halst gaat dieper in op aankoopbeleid: “Het is niet eerlijk hem nu al af te schrijven.”

Van Halst gaat dieper in op aankoopbeleid: “Het is niet eerlijk hem nu al af te schrijven.”

Leon ten Voorde had de afgelopen weken veel kritiek op het aankoopbeleid van FC Twente. Met name Jan van Halst moest het als eindverantwoordelijke ontgelden bij de journalist van de Tubantia. Deze week kreeg hij de kans om technisch directeur Jan van Halst persoonlijk vragen te stellen over het aankoopbeleid van de club.

Ten Voorde was allereerst nieuwsgierig hoe de huidige selectie tot stand is gekomen. Spelers als een Liendl en een Kvasina, waren die goed gescout door FC Twente? “Met hoofdscout Carsten Schupmann hebben we Duitsland goed in beeld”, zo laat Van Halst weten. “Daarnaast hebben we nog iemand in Duitsland rondlopen. Deze spelers kenden we. Maar in de scouting zijn we nog dun. In de meest ideale situatie is het zo, dat als je vier opties hebt, je ze alle vier jarenlang hebt doorgescout. Zover zijn we nog niet.”

Met Kvasina haalde FC Twente naast Boere en Oosterwijk een derde spits in huis. Echter is de jonge Oostenrijker, die in 36 wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga tot slechts drie goals kwam, niet direct gehaald voor de basis. “Hij is een speler die we hebben gehaald voor de toekomst. Maar door omstandigheden hebben we hem nu al soms moeten brengen. Het is niet eerlijk hem nu al af te schrijven.”

Ten Voorde is van mening dat de club veel beter zes goede spelers had kunnen halen in plaats van de huidige 13 nieuwelingen. “Dat is het lastige. Wij moesten wachten of onze dure spelers wel echt weggingen, voordat we zelf ook iets konden doen. En heel lang wachten is ook gevaarlijk”, pareert Van Halst.

Als laatste is Ten Voorde kritisch over het feit dat de nieuwe linksback pas op de laatste dag werd aangetrokken. Dit terwijl de club al een jaar op zoek is naar een extra linksback. Volgens Van Halst heeft de club wel degelijk actie ondernomen door te kijken bij onder andere Manchester City, maar kozen die spelers uiteindelijk voor andere opties. Een andere reden om pas op het eind voor een extra linksback te gaan was het feit dat Trajkovsi het in de voorbereiding goed deed en Van Halst zich daarom in eerste instantie focuste op andere posities. “Toen Andersen werd verkocht, ontstond er toch nog wat ruimte en we kenden Cristian Cuevas. Vorig jaar is hij bij ons ook al besproken en omdat het op die positie broos was, hebben we toch nog toegehapt.”

“We hebben ondanks hier en daar een krasje vertrouwen in onze spelers. Het is nog veel te vroeg om te oordelen. Vergeet niet dat we pas sinds vorige week de groep bij elkaar hebben”, besluit Van Halst het gesprek met Ten Voorde.

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NellupsfctexpertJoop Korf Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Joop Korf
Gast
Joop Korf

@fctexpert, dat moge zo zijn. Maar zelf heb ik nergens gehoord of gelezen dat de club enige poging heeft ondernomen Oleksandr Zinchenko te huren. Uiteraard kan het uiteraard ook zo zijn dat Manchester City het liefst Zinchenko wil verkopen, zoals ze dat ook met Enes Ünal hebben gedaan.

Nellups
Gast
Nellups

Tja Joop, ze hadden je nog gebeld, maar je nam helaas niet op.

Joop Korf
Gast
Joop Korf

Ik begrijp best dat het lastig winkelen is met een slecht gevulde portemonnee. En dat het ter overbrugging naar betere tijden nodig is enkele talentvolle spelers te huren van b.v. Manchester City. Wat ik persoonlijk niet begrijp is dat FC Twente dan Isaac Buckley-Rickets van City huurt. Terwijl ik veel liever een talentvolle én dynamische aanvallende middenvelder als Oleksandr Zinchenko (20 jaar), als huurling had gezien. Die vorig seizoen in de wedstrijden en minuten die hij bij PSV speelde heel veel indruk op mij maakte. Zinchenko is 11-voudig international van Oekraine.

fctexpert
Gast
fctexpert

Moet man city ook willen hé, eerst verhuren aan een club die meedoet om het kampioenschap, en dan ineens naar het “tegen degradatie voetballende Fc Twente ( mening van journaille)” en dan komt het nog op financien aan en of de speler het zelf wil, je bent wel heel naief als je denkt dat je zo maar ff een speler kan huren, zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden.