Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Halst prijst supporters FC Twente tijdens nieuwjaarsreceptie

Van Halst prijst supporters FC Twente tijdens nieuwjaarsreceptie

Vanavond wat in de Grolsch Veste de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Twente. Jan van Halst sprak de gasten toe en keek hierbij onder meer terug op een roerig 2016 dat de boeken in is gegaan als het meest turbulente jaar uit de geschiedenis van de club. Ondanks alle tegenslagen bleven de supporters als één blok achter de club staan, iets dat bewondering opwekte bij de commercieel en technisch directeur.

“Het werd weer steeds meer de ouderwetse ‘hel van Enschede’, ondanks alles wat er gebeurde rondom FC Twente op financieel en bestuurlijk gebied. Supporters bleven als één man achter de ploeg staan. We hebben intern weleens gezegd: het lijkt wel of de ellende de mensen hier juist verbindt. En daar zit denk ik ook wel een kern van waarheid in. Misschien ook wel typerend voor Twente, voor Tukkers. Als het moeilijk wordt, zoeken we elkaar op. Zetten we samen de schouders eronder. Laten we eerlijk zijn: die steun hield ons – en houdt ons nog steeds – op de been.”

Van Halst kijkt verder tevreden terug op de eerste seizoenshelft met als hoogtepunt de thuiswedstrijd tegen Ajax. “Supporters zien passie en strijd. Een ploeg met de absolute wil om te winnen. De overwinning thuis tegen Ajax was natuurlijk een hoogtepunt. Niet in de laatste plaats om de ontlading hier in het stadion na de strafschop van Mateusz Klich. Het is fijn om te constateren dat de lach ook weer terug is bij FC Twente. Alleen al het feit dat de uitvakken voller zijn dan ooit. Zelfs voller dan in het kampioensjaar. Als we de balans opmaken, dan kunnen we ook niet anders dan tevreden zijn met de eerste seizoenshelft van de eerste selectie. Er viel genoeg te genieten.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op