Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Halst realistisch: “Houden er rekening mee dat het een lastig verhaal gaat worden”

Van Halst realistisch: “Houden er rekening mee dat het een lastig verhaal gaat worden”

Jan van Halst wacht komende zomer een loodzware taak. Naast zijn taken als commercieel directeur is hij verantwoordelijk voor het vormen van de nieuwe selectie voor het seizoen 2017-2018. Er lopen veel contracten af, waaronder die van de drie City-huurlingen Yaw Yeboah, Bersant Celina en Enes Ünal. Met name laatstgenoemde staat hoog op het prioriteitenlijstje van Van Halst. Hij ziet de huidig clubtopscorer graag blijven.

“Het is voor zijn ontwikkeling goed als hij nog een jaartje bij ons blijft, maar dan praat ik wel in mijn eigen straatje.” De technisch directeur ziet de tiener snel ontwikkelen en was met name onder de indruk tijdens de wedstrijd tegen PSV op 6 april. “Hij ging toen als tiener, op een midweekse avond in de tweede wedstrijd van die week, het gevecht aan tegen een topclub. Toen dacht ik wel: dat belooft wat voor de toekomst.”

Toch is Van Halst ook realistisch en weet dat er ook andere clubs in de markt zijn voor het Turkse talent. Manchester City zal uiteindelijk bepalen wat er met Ünal zal gebeuren komend seizoen. “Wij zijn in dit verhaal helaas niet leidend”, vervolgt Van Halst het gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia. “We hebben uitstekend contact met City, maar we hebben nog geen idee wat ze met Enes van plan zijn. We houden er wel rekening mee dat het een lastig verhaal gaat worden, want de clubs in Europa zitten natuurlijk niet te slapen. Wij zullen op een gegeven moment ook verder moeten en andere opties overwegen, want de spits is een cruciale positie voor je elftal.”

Het zal niet de eerste keer zijn dat een speler na een goede huurperiode bij FC Twente de overstap maakt naar een andere club. In 2010 huurde FC Twente Miroslav Stoch van Chelsea dat hem in 2006 transfervrij overnam van Nitra uit Slovakije. Nadat Stoch als huurling kampioen werd met FC Twente verkocht Chelsea de aanvaller voor 5,5 miljoen euro aan Fenerbahce.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op