Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Hanegem: “FC Twente moet werken aan een plan om in één seizoen terug te keren in de eredivisie”

Van Hanegem: “FC Twente moet werken aan een plan om in één seizoen terug te keren in de eredivisie”

Na het verlies tegen Feyenoord lijkt degradatie voor FC Twente eerder feit dan verbeelding. Teleurstelling heeft plaatsgemaakt voor gelatenheid. In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft Willem van Hanegem erover. “FC Twente zal al moeten gaan werken aan een scenario waarin de club in één seizoen terugkeert in de eredivisie.”

“Die Fredrik Jensen vond ik altijd een leuke voetballer, maar wat ik gisteren tegen Feyenoord van hem zag, was een speler die geen enkel vertrouwen meer in eigen kunnen heeft. Spits Tom Boere zag je ook worstelen met de situatie. Als je niet meer durft, dan houdt het eigenlijk op”, schrijft De Kromme.

Van Hanegem ziet dat bij directe concurrenten Roda en Sparta de puzzelstukken ineens wel op de juiste manier in elkaar vallen. “In Enschede moeten ze naar zichzelf kijken. Als je tegen Feyenoord een kans wilt hebben, moet je die ploeg onder druk zetten. Dat heeft het recente verleden ook weer bewezen. Maar trainer Marino Pusic liet zijn ploeg te voorzichtig spelen, daar begreep ik niets van.”

“FC Twente zal al moeten gaan werken aan een scenario waarin de club in één seizoen terugkeert in de eredivisie. En dat kan, want ik zie af en toe wat clubs in de Jupiler League aan het werk en dan schieten de tranen in mijn ogen Met NEC als schoolvoorbeeld.”

Van Hanegem wil hiermee eens te meer aangeven dat het voor FC Twente belangrijk is om de juiste trainer aan te stellen, mocht men bij degradatie – het kan nog voorkomen worden maar die kans wordt steeds kleiner – na één jaar op het tweede niveau van Nederland willen terugkeren naar de eredivisie.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op