Van Hooijdonk neemt het op voor Unnerstall: "Dat heeft hem verrast"

Zondag verloor FC Twente met 2-0 van Feyenoord. De 1-0 kwam via een mooie vrije trap van Orkun Kökcü. Na een overtreding van Joshua Brenet schoot de Turkse middenvelder de bal keihard in het netje. De vraag rees of FC Twente-doelman de bal niet tegen had kunnen houden. Analist Arnold Bruggink vond dat de doelman hem had moeten hebben.

Pierre van Hooijdonk richt zich vooral op de schoonheid van de goal van Kökcü, in plaats van het bekritiseren van Unnerstall. "Je moet eens kijken waar Unnerstall staat op het moment Kökcü trapt. Die staat dichterbij de hoek waar de bal heen gaat. Het zegt dus misschien ook wel iets over de snelheid waarmee deze bal geschoten is. Dat maakt vaak het verschil." Het is dus een hele goede vrije trap? "Jazeker. Dan kan je zeggen als Unnerstall al in die richting staat, dat hij 'm moet hebben. Hij kwam er niet bij, dus ik denk dat de snelheid Unnerstall heeft verrast", vertelt de analist bij NOS Studio Voetbal.

Tot de vrije trap in de 43e minuut zat FC Twente prima in de wedstrijd. Daarna ging het mis voor de Tukkers. Nog voor rust kreeg Václav Cerny een rode kaart. Na rust was FC Twente kansloos en werd het nog 2-0 voor Feyenoord. Daardoor heeft de ploeg van trainer Ron Jans nu een achterstand van vier punten op nummer vier Feyenoord opgelopen.