Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Huizen reëel: “Je ziet gewoon dat het een professionele ploeg is”

Van Huizen reëel: “Je ziet gewoon dat het een professionele ploeg is”

Na een vroege achterstand wist FC Twente vrijdagavond toch te winnen op bezoek bij Telstar. Het duurde slechts vier minuten voor de ploeg van trainer Marino Pusic op een 1-0 achterstand kwam, maar de Tukkers wisten dit te herstellen en maakten vrij snel gelijk. In het laatste kwartier trok FC Twente de overwinning over de streep door treffers van Jari Oosterwijk en Rafik Zekhnini, tot grote teleurstelling van centrale verdediger Toine van Huizen.

“Het strijdplan was om hoog druk te zetten en ik denk dat ze daar wel een beetje van geschrokken waren in het begin. Jammer dat je dan niet weer op een voorsprong komt, maar dat was een beetje het verhaal van vandaag”, reageert hij voor de camera’s van FOX Sports.

Telstar begon goed aan de wedstrijd en was in de beginfase gelijkwaardig aan FC Twente, maar al snel namen de bezoekers het initiatief over. Toch had Telstar zeker kansen om op 2-1 te komen. “Je hebt een doelpunt nodig en zo simpel is het”, is Van Huizen realistisch. “Ik denk dat je veel afgedwongen hebt en dan moet die gewoon vallen. De wedstrijd had voor ons een doelpunt nodig om weer wat vrijheid te krijgen, maar dan kom je jammer genoeg met 1-2 achter.”

Na de achterstand ging Telstar nog aanvallender spelen. “We proberen aan het einde nog wat te creëren met een extra man voorin, maar dan krijg je nog het deksel op de neus. We hebben goed meegedaan en misschien hadden we in bepaalde gevallen de bovenhand als het gaat om druk zetten. Helaas hebben wij het niet omgezet in drie punten.”

De centrale verdediger van Telstar merkte wel dat er een duidelijk verschil was tussen FC Twente en Telstar. “Je ziet gewoon dat het een professionele ploeg is. Ze blijven geduldig en dan zie je toch dat ze met 1-3 naar huis gaan. Bij ons is het de andere kant van het verhaal. Zij maken de momenten wel af. Ik denk dat wij de betere hand hadden maar niet de doelpunten”, besluit hij.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op