Van Leeuwen bezoekt kleedkamer na bekernederlaag

FC Twente ging woensdag met 2-1 ten onder in en tegen Groningen. Een volkomen onnodige nederlaag omdat de Tukkers de wedstrijd al voor rust hadden kunnen beslissen. Een goed keepende Padt en het niet effectief omgaan met de kansen zorgde ervoor dat FC Groningen na rust de kans kreeg de 1-0 van de Tukkers weg te poetsen, en dat deed het.[google]

Wrang was dat invaller Oosterwijk vlak voor de gelijkmaker de paal raakte. Bij een 0-2 was de wedstrijd waarschijnlijk heel anders afgelopen. Toch waren er veel positieve punten en dat is hetgeen technisch directeur aanhaalde bij een bezoekje aan de kleedkamer.

"Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze niet de uitslag, maar de wedstrijd mee naar huis moeten nemen", aldus van Leeuwen in gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia. Ook Hake vond dat FC Twente meer had verdiend. "We hadden meer verdiend, maar dan moet je de kansen wel benutten. Ook een kwaliteit", besluit de interim trainer.